Şiddetli yağmur Tatvan’da hasarlara yol açtı

Kategori: Tatvan - Tarih: 28 Ekim 2018 11:33
Şiddetli yağmur Tatvan’da hasarlara yol açtı

Tatvan ilçesinde 4 gün boyunca etkili olan şiddetli yağmurdan dolayı hasarlar meydana geldi.

Bölgede etkili olan ve 4 gün boyunca aralıksız devam eden şiddetli yağmur, Tatvan ilçe merkezinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, derelerin taşması ve kanaletlerin tıkanmasından dolayı istinat duvarları yıkıldı ve bazı yollarda tahripler meydana geldi.

Meteoroloji tarafından doğal afet olarak nitelendirilen yağışlardan dolayı, bazı kesimlerde su baskınlarının yaşandığı, alt yapıda çatlakların oluştuğu ve mahallelerde zemin çökmelerinin meydana geldiği belirtildi.
Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Tatvan ilçesini 4 gün boyunca etkisi altında tutan şiddetli yağışlarda anlık olarak, 24 Ekim günü metrekare başına 16,9 kilogram, 25 Ekim günü metrekare başına 27,4 kilogram, 26 Ekim günü metrekare başına 93,1 kilogram, 27 Ekim günü metrekare başına 23,1 kilogram yağış olduğu kaydedildi.

Tatvan Belediyesi Fen İşleri ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, kent merkezinde aralıksız devam eden şiddetli yağışlardan dolayı oluşan su taşkınlıklarına müdahalede bulundu.
Belediyeye gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğü, tıkanan rögarlar ve su birikintilerin olduğu noktalarda, iş makineleri tarafından su tahliye çalışmaları yapıldığı, belediye bünyesindeki iş makineleri ve vidanjörlerin mahallelerde çalışma yürüttüğü, yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklar karşı gerekli önlemlerin alındığı, ve belediye ekiplerinin 4 gün boyunca çalıştığı bildirildi.

Şiddetli yağışlar ve ani su baskınlarından dolayı ilçe merkezindeki alt ve üstyapılar ile cadde ve sokaklarda maddi hasarların meydana geldiği gözlendi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/siddetli-yagmur-tatvan-da-hasarlara-yol-acti-11975.html