Serinlemek İsteyenler Adilcevaz Sahiline Akın Ediyor

Kategori: Güncel - Tarih: 2 Ağustos 2014 11:22
Serinlemek İsteyenler Adilcevaz Sahiline Akın Ediyor

Adilcevaz ilçesinde Ramazan ayının bitmesiyle birlikte sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için Van Gölü’ne akın ediyor.

Adilcevaz’da Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Akdeniz kıyılarını aratmayan Van Gölü sahilleri ise serinlemek isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. Sıcakların etkisi ile bunalan vatandaşlar, Ramazan bayramı sonrası çareyi Van Gölü’nün sularında serinlemekte buluyor.

Vatandaşlar özellikle 7. kilometre ve Kız taşı civarlarını tercih ediyor. Van Gölü’nün en temiz sahillerini barındıran ilçede, bölgenin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş Van Gölü’nde serinliyor. Özellikle yaz tatilini fırsat bilen çocuklar, günün büyük bir bölümünü gölün serin sularına girerek geçiriyor. Yüzme bilmeyen çocuklar da sahilde güneşlenmeyi ve kumda oynamayı tercih ediyor.

Serinlemek için çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilcilerle birlikte ilçe dışından gelen vatandaşlar, en güzel ve temiz sahillerin Adilcevaz’da olduğundan dolayı Van Gölü’ne girebilmek için Adilcevaz’ı tercih ettiklerini söyledi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/serinlemek-isteyenler-adilcevaz-sahiline-akin-ediyor-3754.html