Serdar Durer: Yeni Tatvan Devlet Hastanesi’ne ulaşım ıstıraba döndü

Kategori: Güncel - Tarih: 30 Mayıs 2016 22:03
Serdar Durer: Yeni Tatvan Devlet Hastanesi’ne ulaşım ıstıraba döndü

Rahva’da açılan yeni Tatvan Devlet hastanesi Tatvan’da yaşayan insanlara ıstırap olmaya başladı.

Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti; kısa bir süre önce hasta kabule başlayan yeni Tatvan Devlet Hastanesi, Tatvan’da yaşayan insanlara ciddi anlamda sıkıntı vermeye başladı. Geceleyin, sabaha kadar yarım saatte bir, yâda en kötü ihtimalle saat başı bir servis bırakılmalıdır.

Tatvan şehir içi ulaşımını sağlayan kooperatif mutlak suretle hastanenin olduğu güzergâha her gece bir nöbetçi bırakmalıdır. Tatvan Belediyesi acilen konuya el atmalı ve Tatvan halkının bu mağduriyetini gidermelidir. Sanırım geçtiğimiz günlerde bu güzergâh için yeni araçlar eklenip Tatvan Belediyesi tarafından ihalesi yapıldı. Ancak, henüz geceleyin çalışmaya başlamayan araçlar kısa süre içerisinde ciddi sıkıntı olmaya başladı. Tatvan’da herkesimden insanlar bu sorunun hızlı bir şekilde çözülmesini istiyor.

Bitlis’te de aynı sorunun yaşandığına dikkat çeken Durer sözlerini şöyle sürdürdü; herkesin özel otomobili yok, bir sürü gariban insanlarımız var. Bitlis devlet hastanesine gidiş gelişlerde de çok ciddi sıkıntılar var. Özelikle geceleyin Bitlis devlet hastanesine Bitlis şehir içi motorlu taşıyıcılar kooperatifinin mutlaka yarım saatte bir yâda en kötü ihtimalle saat başı nöbetçi servis bırakması elzemdir. Eğer kooperatifler bu şekilde zarara uğruyorlarsa Belediyelerin bu işe bir el atması kendi araçlarını bu güzergâhta kullanmaları aciliyet arz ediyor. Bitlis Halkının bu mağduriyetinin bir an önce çözülmesi gerekiyor. Dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/serdar-durer--yeni-tatvan-devlet-hastanesi-ne-ulasim-istiraba-dondu-8222.html