Serêkaniyê'de YKK Bayrağı Asıldı

Kategori: Güncel - Tarih: 26 Temmuz 2013 13:53

Serêkaniyê'de 16 Temmuz tarihinde başlayan şiddetli çatışmalar yerini dünden bu yana sessizliğe bırakırken, kontrolü elinde bulunduran YPG, kentin en yüksek binalarından biri olan Tahıl Ofisi binasına Yüksek Kürt Konseyi bayrağını astı.

Serêkaniyê kentinde YPG ve El Nusra mensupları arasında başlayan şiddetli çatışmaların 4'üncü günü olan 19 Temmuz'da, daha önceden denetimlerine aldıkları Rojava Ceylanpınar Sınır Kapısı ve çetecilere ait stratejik noktalara sarı, kırmızı ve yeşil bayraklar ile YPG bayrakları asılmıştı.
 
YPG güçleri, "Rojava devriminin" birinci yıldönümüne de, Serêkaniyê kentinin en yüksek binası olan ofis binasının tepesindeki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait bayrağı indirip, YPG bayrağını asarak girmişti. Çatışmaların 11'inci gününde kentin kontrolünü tamamıyla elinde bulunduran YPG, kendi bayrağı yerine Yüksek Kürt Konseyi (Destaya bilind a Kurd) bayrağını Tahıl Ofisi binasına astı.
 
Öte yandan, Serêkaniyê'de YPG ve El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi arasında devam eden şiddetli çatışma sesleri dünden bu yana yerini sessizliğe bıraktı. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ser-kaniy--de-ykk-bayragi-asildi-588.html