Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bitlis Belediyesi kardeş şehir oldu

Kategori: Bitlis - Tarih: 19 Aralık 2016 17:31
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bitlis Belediyesi kardeş şehir oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bitlis Belediyesi kardeş şehir oldu. Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) elindeki Bitlis Belediyesi'ne operasyon yapılmıştı.

Belediyenin Eş Başkanı Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, çıkarıldıkları mahkemede 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanıp cezaevine gönderilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı, 26 Kasım'da Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirmişti.

Atanmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Bitlislilerin AK Parti'nin başarılı belediyecilik hizmetlerine kavuşması ve yerel yönetim çalışmalarının kaliteli şekilde yürütülmesi için ilk adımı attı. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya'nın tavsiye ve yönlendirmeleriyle Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı, bu görevi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne verdi. Bitlis'i kardeş kabul eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin yerel yönetim çalışmalarına önderlik yapacak.

Konuyla ilgili AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı'ndan Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda "Başarılı AK Partili belediyelerimizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde bulunan AK Parti'li belediyelerimiz ile kardeş belediyecilik ilişkisi kurmaları istenmiştir. Geliştirilen söz konusu kardeş belediye ilişkileriyle orada yalnız olmadıklarını göstermek, moral ve motivasyon takviyesinde bulunmak, elde edilmiş güzel belediyecilik deneyimlerini paylaşmak, maddi imkansızlıklar nedeniyle gerçekleştiremedikleri projelere katkılar sağlamak amaçlanmaktadır" denildi.

26 Kasım'da Bitlis Belediyesi'ne kayyum atanması ve kardeş şehir yapılmasının ardından geçen hafta kente giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve Kontrol Mühendisi Metin Bağ ile birlikte Bitlis Belediyesi'nde Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etmişti. Vali Ahmet Çınar ile bir araya gelen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, daha sonra da şehrin cadde, sokak ve meydanlarında teknik gezi yaparak, belediyecilik adına alt ve üst yapı, çevre ve estetiğe ilişkin eksiklikleri yerinde tespit edilmişti.

Vali Ahmet Çınar başkanlığında yapılan toplantıda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent merkezinde yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu her hangi bir caddenin seçilerek, taşıt trafiğinden arındırılıp sokak sağlıklaştırılması yapılmasını, dükkan dış cephelerinin iyileştirilmesini, muhtelif cephe kaplamaları yapılmasını, kent mobilyaları konulmasını, yol kaplamalarının gerçekleştirilmesini ve diğer imalatlarla caddenin estetik ve örnek bir görünüme kavuşturularak yayalaştırılması ve cadde AVM haline getirilmesini önermişti. Bu bağlamda Bitlis Belediyesi ve KUDEP yetkilileri, belirleyecekleri bir caddede sokak sağlıklaştırılması yapmak üzere hali hazır harita ölçümlerini, alt yapı tesislerinin durumu ile konumunu, fotoğraflar ve diğer verileri Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne gönderecek. Belediye, bilgiler ışığında projelendirme, teknik şartname, görsel animasyon ve maliyet hesaplarını tamamlayarak, hizmeti ihale ve uygulama aşamasına getirecek.

Bitlis'te yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Bitlis artık Samsun'un bir kardeşidir. Bu kardeşliğimizin gereği olarak yerel yönetim hizmetleri ve çalışmalarımızdaki başarılarımızı ve tecrübelerimizi Bitlis'te de hayata geçireceğiz. İlk etapta proje desteği vereceğiz. Ardından da Van Gevaş ve Tuşba'da olduğu gibi malzeme desteği de sağlayacağız. Yapacağımız hizmet ve çalışmalarla inşallah Bitlis halkı, başarılı belediyeciliğin nasıl yapıldığına şahit olacak ve bunun mutluluğunu yaşayacak" ifadelerini kullandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/samsun-buyuksehir-belediyesi-ile-bitlis-belediyesi-kardes-sehir-oldu-9544.html