Rizeli öğrencilerden Güroymak ilçesine ziyaret

Kategori: Eğitim - Tarih: 1 Kasım 2019 12:34
Rizeli öğrencilerden Güroymak ilçesine ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlenmiş olduğu "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında Bitlis İli tarihine tanıklık etmek ve kültürler arası etkileşimde bulunmak, empati iletişim geliştirmek ve bilinçlenmek amacıyla Rize Atatürk Ortaokulundan 40 öğrenci ve 4 öğretmen ile birlikte Bitlis ve İlçelerinde kültürel etkinlikte bulundular.

Biz Anadolu'yuz Projesi kapsamında Bitlis İlimize gelen Rize’li öğrenciler Güroymak’ı ziyaret ettiler. 

Rize Atatürk Ortaokulu Öğrencileri, ilk ziyaretlerini 2018 yılında İstanbul Sancaktepe'de UH- 1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan helikopter teknisyeni Jandarma Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan'ın Babası Adem Aslan’ı Budaklı Köyündeki evinde ziyarette bulundular. İlçeye bağlı Bağlar mahallesinde ikamet eden Dezavantajlı Şahin Tüminçin ailesini ziyaret eden öğrenciler daha sonra Güroymak İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına geçtiler. Öğrencileri İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan tarafından karşılandı.

Rize Atatürk Ortaokulu öğrenci ve Öğretmenleri ilçe kaymakamlığına geçerek kaymakam Muhammet Furkan Sancaktutar tarafından makamında ağırlandı.
Makamda Öğrencilerle bir araya gelen kaymakam Sancaktutar proje kapsamında gezilen yerler hakkında bilgiler aldı. Ziyaret kapsamında ilçede öğrencileri gezdiren ve ağırlayan, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile İlçe Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür etti. Ziyaret sonunda Öğrencilerle İlçe kaymakamlık binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/rizeli-ogrencilerden-guroymak-ilcesine-ziyaret-13127.html