Rektör Yardım, Tematik Üniversite toplantısına katıldı

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 10 Temmuz 2019 10:20
Rektör Yardım, Tematik Üniversite toplantısına katıldı

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 21 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan 12 Üniversite Rektörünün bir araya geldiği “Tematik Üniversite” konulu toplantıya katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'ün davetiyle Karaman'a giden Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ve 11 üniversitenin rektörü, Vali Fahri Meral'e nezaket ziyaretinde bulundu.Vali Meral ile bir süre sohbet ederek şehir ve üniversite hakkında değerlendirmelerde bulunan rektörler heyeti, hediye takdimleriyle birlikte makamdan uğurlandı.

Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ın da aralarında olduğu Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’dan oluşan 12 üniversite rektörleri ve Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilal Kuşpınar'dan oluşan heyetin değerlendirme toplantısının ana eksenini, “Tematik Üniversite” oluşturdu.

4 Temmuz’da KMÜ ev sahipliğinde başlayan program; bir dizi toplantı, ziyaret ve kültür gezileri sonrası 7 Temmuz’da sona erdi.

Rektör Yardım, "FETÖ: Küresel Bir İhanet Şebekesi" Konferansına Katıldı

Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, ilk gün KMÜ’de düzenlenen "FETÖ: Küresel Bir İhanet Şebekesi" adlı konferansa katıldı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın açılışında, kısa bir konuşma yaparak 15 Temmuz gecesi devletin büyük bir ihanet olayı yaşadığını, o karanlık gecede oynanan küresel oyunu anında fark eden milletimizin bu ihanete sessiz kalmadığını, bu darbe teşebbüsüne karşı canını ortaya koymaktan çekinmediğini söyledi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, hain darbe girişiminin milletimizin ve devletimizin el ele vermesiyle bertaraf edildiğini söyleyerek, “Milletimiz kendisine, tarihine ve medeniyetine yakışanı yapmış, o gece hain darbecilerin en modern silahlarla saldırmalarına aldırış etmeden bu hain girişimi engellemiştir.” dedi.

“Bilinmelidir ki bu vatanı işgal ve istila emelleri hiçbir şekilde asla başarıya ulaşamayacak, ülkemizin birliğine ve kardeşliğine halel getirmeye yönelik hiçbir çaba sonuç vermeyecektir.” diyen Rektör Prof. Dr. Yardım,15 Temmuz şehitlerini rahmetle andı.

Karaman’daki program kapsamında rektörlerden oluşan heyet için kültür gezisi düzenlendi. Karaman’ın çeşitli tarihi ve turistik mekânların gezildiği gezide keyifli anlar yaşandı. Son olarak Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, ev sahipliğinden ve misafirperverliğinden dolayı KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’e teşekkür ederek Karaman’dan ayrıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/rektor-yardim--tematik-universite-toplantisina-katildi-12778.html