Rawest Araştırma: HDP’nin seçim stratejisi tuttu

Kategori: Bitlis Seçim - Tarih: 27 Mart 2019 15:16
Rawest Araştırma: HDP’nin seçim stratejisi tuttu

HDP’nin iki ayak üzerine kurduğu seçim stratejisinin Kürt seçmende karşılık bulduğunu belirten Rawest Araştırma Şirketi’nin Genel Müdürü Roj Girasun, “En büyük sürprizi ise Siverek olabilir" dedi.

Kürt illerinde yaptıkları araştırmalarla tanınan Rawest Araştırma Şirketi saha çalışmalarını paylaştı. Rawest’in Genel Müdürü Roj Esir Girasun, HDP’nin “Kürt illerinde kazanacağız, batıda kaybettireceğiz”  stratejisi için, “Özelikle Türkiye’nin batısında ve güneyindeki metropollerde yaşayan kendi seçmeni içerisinde karşılık bulması çok büyük hızla oldu. HDP seçmeninin büyük çoğunluğu partilerinin çağrısına uyacağını açıklıkla ifade ediyor” dedi.

BİTLİS'TE GÜÇLÜ ADAYLARI GÖSTERDİ

HDP’nin bu seçimde Kars ve Muş gibi bazı il ve ilçeleri alacağını tahmin eden Girasun, “Bitlis’te HDP’nin kazanması sürpriz olacaktır. Kars’ta HDP eğer DSP’nin Kürt oylarını bölmesini engellerse ipi önde göğüsleyecektir. Muş için biraz daha zor. Yine de HDP’nin Muş, Bitlis ve Kars’ta en güçlü adayları gösterdiğini ve 24 Haziran’dan iyi sonuçlar elde edeceğini söyleyebiliriz. Bu seçimde HDP’nin en büyük sürprizi ise Siverek olabilir” diye konuştu.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/rawest-arastirma--hdp-nin-secim-stratejisi-tuttu-12487.html