PKK'nin Kaçırdığı İddia Edilen Çocuk Bulundu

Kategori: Güncel - Tarih: 2 Haziran 2014 16:17
PKK'nin Kaçırdığı İddia Edilen Çocuk Bulundu

Diyarbakır'da günlerdir çocuklarının PKK tarafından zorla kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi yapan bir ailenin çocuğunun bir uyuşturucu çetesi tarafından Marmaris'e kaçırıldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da çocuklarının zorla kaçırıldığı iddiasıyla eylem başlatan aileler, eylemlerine ara verdiklerini açıklamalarına rağmen, kamuoyuna yansıyan örnekleri ile polisin ve AKP'lilerin teşvikiyle birkaç aile üzerinden söz konusu eylem sürdürülmeye devam ediliyor. PKK tarafından kaçırıldığı ileri sürülen çocuğu ile ilgili ortaya çıkan gerçek, bu eylemin nasıl bir mizansen etrafında yürütüldüğünü de gözler önüne seriyor.

ANF'nin haberine göre, yaklaşık 20 gün önce 15 yaşındaki çocukları Serhat Oturmak'ın birden bire ortadan kaybolması üzerine ailesi, başvurdukları polis tarafından yönlendirilerek yine çocuklarının PKK'nin alıkoyduğu iddiasında bulunan diğer birkaç aile ile birlikte oturma eyleminin içinde yer aldı. Yönlendirilen ailenin çocuklarına dönük arayışları ana akım medya tarafından mizansene dönüştürülüp, siyasete malzeme edildi.

Fakat günlerce acıları sömürülen ailenin çocukları Serhat Oturmak'ın PKK tarafından değil, bir uyuşturucu çetesi tarafından alıkonularak, Marmaris'e kaçırıldığı ortaya çıktı. Gerçeğe Oturmak'ın iki gün önce çetenin elinden kaçmayı başararak ailesinin yanına geri dönmesiyle ulaşıldı. Aile, çocuklarının eve dönmesinin ardından eylemlerini sonlandırdı.

Çocuklarının geri dönmesinin ardından gerçek ortaya çıkarken, anne Cemile Oturmak, söz konusu eyleme nasıl teşvik ettirildiğini anlatarak ailelerin aslında nasıl suiistimal edildiğine dikkat çekti. Anne Cemile Oturmak, televizyonlarda oturma eylemini gördükten sonra Dağkapı'da bulunan ailelerin yanına gittiği ve orada bulunan kimi şahısların "Otur oğlun iki güne gelir" diyerek, kendisinin de oturma eylemine teşvik ettirildiğini söyledi.

20 gün boyunca oğlundan haber alamadığını belirten anne Oturmak, oturma eylemine başlamasından sonra oğlunun geri döndüğüne belirterek, bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Oturmak'ın eve dönmesinin ardından uyuşturucu çetesi tarafından Marmaris'e kaçırıldığı ortaya çıkarken, bu gerçek, aileler üzerinden PKK, BDP ve HDP'ye saldıran kimi çevrelerin kirli politikalarını ve aileler üzerinden yürütülen özel savaşı da ortaya koydu.


https://www.bitlishaber13.net/haberprint/pkk-nin-kacirdigi-iddia-edilen-cocuk-bulundu-3209.html