Peker Kardeşlerin Yapmış Olduğu Cami ve Misafirhane Açılışı Yapıldı

Kategori: Tatvan - Tarih: 11 Ağustos 2018 00:26
Peker Kardeşlerin Yapmış Olduğu Cami ve Misafirhane Açılışı Yapıldı

Bitlisli iş adamı Zeki Peker ile ağabeyi Hüsamettin Peker tarafından yapılan cami ve misafirhanenin açılışı gerçekleştirildi.

Bitlisli iş adamı Zeki Peker ile ağabeyi Hüsamettin Peker tarafından, Bitlis-Tatvan arasındaki Rahva mevkisindeki Tatvan Devlet Hastanesi bahçesinde inşa edilen ve 40 kişilik misafirhanesi bulunan Zeki Peker Cami ile Hüsamettin Peker Misafirhanesi'nin açılış törenine, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, BETAV Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Ahmet Eren, belediye başkanları, kamu kurumlarının amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Bitlis Valisi Ustaoğlu, büyük milletlerin tarihine, geçmişine, geleneklerine, kültürüne sahip çıkmak zorunda olduğunu belirterek, "İşte bu necip millet, hep tarihte olduğu gibi bugün de geçmişine sahip çıkarak, ilerlemiştir, büyümüştür. Biraz sonra açılışını yapacağımız bu cami ve misafirhanemiz bizim geleneklerimizde, kültürümüzde, tarihimizde dayanışmanın, paylaşmanın en güzel örneklerinden birisidir. Bizdeki vakıf kültürü yüzyıllardır ecdadımızdan devraldığımız bir paylaşımcı, dayanışmacı bir kültürdür. Öyle bir ecdadımız ve tarihimiz var ki bırakın vatandaşları ve insanlarımızı, kışın dağda aç kalan hayvanlar için bile vakıf kuran bir milletin evlatlarıyız. Huzurunuzda Zeki Peker ve Peker ailesinin tüm fertlerine bu eserlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zaman zaman geceleri bu hastaneyi ziyarete geldiğimizde hasta yakınlarının banklarda, açık havalarda arabalarda yattıklarını görüyorduk. Bu caminin ve misafirhanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

İş adamı Zeki Peker de amele olarak inşaat sektörüne başladığını ve müteahhit olarak onlarca büyük projelerin inşasında bulunduğunu ancak en anlamlı ve en önemli projesinin bu olduğunu söyledi.

Peker, "Bu caminin ve misafirhanenin inşasında bana destek olan abim Hüsamettin Peker'e, eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bu proje, gönül ve manevi dünyamın en büyük projesi olmuştur. Bana böyle anlamlı ve güzel bir günü yaşatan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Bizleri kırmayarak buraya kadar gelen tüm misafirlerimize de teşekkür ediyor, tesisin Bitlislilere hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Taşar ile iş adamı Ahmet Eren ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy da kısa birer teşekkür konuşması yaptı.

Bitlis Valisi Ustaoğlu tarafından iş adamı Zeki Peker'e tespih hediye edildi.

Program, caminin açılışı ve cuma namazının kılınmasının ardından davetliler için düzenlenen yemek ikramıyla sona erdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/peker-kardeslerin-yapmis-oldugu-cami-ve-misafirhane-acilisi-yapildi-11716.html