Özel idareden 2018 yılı için milli eğitime 11 milyon bütçe ayrıldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Ocak 2018 20:45
Özel idareden 2018 yılı için milli eğitime 11 milyon bütçe ayrıldı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Özel İdaresinin 2018 yılı bütçesinden Milli Eğitime 11 Milyon ayrıldığını söyledi.

Bitlis İl Özel İdaresince 2018 yılında Milli Eğitime ayrılan bütçe kapsamında öğrencilere okul materyalleri dağıttı. Burada bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, bu kapsamda belirlenen 700 öğrenciye okul materyalleri dağıtacaklarını söyledi.

İl Özel İdaresi için güzel bir hizmet olduğunu, bu yıl ve gelecek yıllarda eğitime olan katkının devam edeceğini bildiren Vali Ustaoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

Tespit ettiğimiz bu öğrencilerimiz bu materyallerden de istifade ederek geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlanacak. Amacımız ilimizdeki eğitim yönünün her alanıyla daha ileriye götürmektir. Bu yapılan destekler başta olmak üzere okullardaki fiziki durumlar ve derslikler onarılacak. Okulların onarılması ve yeni derslikler için 2017-2018 yılında İl Özel İdaresinden 11 milyon eğitime katkı bütçesi ayırdık. Şuan bunların tespitlerini yapıyoruz. Onarıma ihtiyacı olan başta okullarımız olmak üzere ilave yapılacak dersliklerin adilane bir şekilde her ilçemizde okulların tespit ve ödenekleri hazırlandı. Okulların kapandığı gün inşaatlarına başlanacak şekilde tüm ihalelerimizi tamamlayıp yeni eğitim öğretim sezonu başladığında çocuklarımız daha iyi fiziki ortamlarda yeni eğitim öğretim yılına başlayacaklar. Eğitime böyle bir katkıda bulunan İl Genel Meclis üyeleri ve başkanına teşekkür ediyorum.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ozel-idareden-2018-yili-icin-milli-egitime-11-milyon-butce-ayrildi-11010.html