Ovakışla'da Kaya ve İzmir aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı

Kategori: Ahlat - Tarih: 17 Eylül 2016 12:16
Ovakışla'da Kaya ve İzmir aileleri arasındaki kan davası barışla sonuçlandı

Ovakışla Belediye Eş Başkanı Ahmet Demir ve kanaat önderlerinin girişimi sonucu Kaya ve İzmir aileleri arasında uzun zamandır devam eden kan davası barışla sonuçlandı.

Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla (Pirxûs) Beldesinde yaşayan iki aile arasındaki kan davası belediye eş başkanı ve bölgedeki kanat önderlerinin girişim ile başlatılan barış çalışmaları sonucu aileler barıştırıldı. Aynı zamanda barış girişimine Bitlis HDP, DBP ve bileşenlerinde yardımda bulunduğu belirtildi.
 
HDP Bitlis İl Eş Başkanı Cahit Aysal ile birlikte HDP Bitlis Milletvekilleri Mizgin Irgat, M. Celadet Gaydalı ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş kısa birer konuşma ile barışın aileler ve bölge için önemini vurgulayıp memnuniyetlerini dile getirdiler. Okunan Kuran-î Kerim’in ardından verilen yemek sonrası Kaya ve İzmir aileleri bir daha kendi aralarında husumet yaşanmaması için söz verdiler.


 
Kaynak : Bitlis Bülteni13

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ovakisla-da-kaya-ve-izmir-aileleri-arasindaki-kan-davasi-barisla-sonuclandi-8941.html