Öğr. Gör. Oktay Subaşı’ndan Fotoğraf Sanatı Söyleşisi

Kategori: Bitlis Eren Üniversitesi - Tarih: 13 Aralık 2019 14:28
Öğr. Gör. Oktay Subaşı’ndan Fotoğraf Sanatı Söyleşisi

Bitlis Eren Üniversitesi Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğu (BEFOT) tarafından “Fotoğraf Sanatı” adlı söyleşi düzenlendi.

Öğr. Gör. Oktay Subaşı’nın gerçekleştirdiği söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın yanı sıra birçok akademik personel ile öğrenci katıldı.

Programın açılış konulmasını yapan BEFOT Başkanı Özgür Eryılmaz, fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in sözüyle konuşmasına başladı. Topluluklarının amaçlarından bahseden Eryılmaz, sosyal ve kültürel çalışmalar çerçevesinde fotoğrafçılığa ilgisi olan öğrencilerle fotoğrafçılık dalında çalışma yapacaklarını ifade etti. Eryılmaz konuşmasının sonunda gelecekte düzenlemeyi planladıkları etkinliklerden bahsetti.

Konuşmasına başlamadan önce fotoğraf serüveni hakkında bilgiler verilen Öğr. Gör. Oktay Subaşı, fotoğrafçılığa olan ilgisinin 2016 yılında daha yoğun bir şekilde başladığını ifade etti. Fotoğrafçılığa ilk başladığı zamanlardaki makineler ile şimdiki fotoğraf makinelerini karşılaştıran Öğr. Gör. Subaşı, günümüz teknolojisiyle ortaya çıkan makineler ile fotoğraf çekmenin daha kolay olduğundan bahsetti. İhtiyaçlara cevap veren makine seçiminin öneminden bahseden Öğr. Gör. Subaşı, kullanılan telefonlardan dolayı herkesin birer fotoğrafçı olduğunu ve bu nedenle çok fazla fotoğraf üretilip tüketildiğini söyledi. Teknolojinin gelişmesinin fotoğrafı çekmeyi zorlaştırdığını da ifade eden Öğr. Gör. Subaşı, “Herkes fotoğraf çekince iyi fotoğraf çekmek de zorlaşıyor. Fotoğraflarda çok yüksek kalite arıyoruz ve kaliteli fotoğrafı çekmek için çabalıyoruz.” dedi. Fotoğrafçılık Öğrenci Topluluğu’nun aktif rol almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Öğr. Gör. Subaşı, kendi adına topluluğun yapacağı her türlü çalışmada imkanları ölçüsünde katkı sağlayacağını söyledi. Üniversite eğitimi almanın dışında bu tür faaliyetlere katılmanın olumlu yanlarından bahseden Öğr. Gör. Subaşı, “Üniversite okuduğunuz şehri daha yakından tanımak, fotoğraflamak ve paylaşmak adına güzel imkanlara sahipsiniz. Topluluğun çalışmalarını takip etmeniz sizlere fayda sağlayacaktır.” şeklinde konuştu. Öğr. Gör. Subaşı, konuşmasının sonunda öğrencilere fotoğrafçılığa giriş konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Öğr. Gör. Oktay Subaşı, Bitlis ve çevresinde çektiği fotoğraflar ve farklı fotoğraf türlerinden oluşan sunumunun ardından soruları cevapladı.

Söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş tarafından Öğr. Gör. Oktay Subaşı’na plaket takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ogr--gor--oktay-subasi-ndan-fotograf-sanati-soylesisi-13259.html