Obezite hastaları artık Tatvan'ı tercih ediyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 18 Temmuz 2017 00:58
Obezite hastaları artık Tatvan'ı tercih ediyor

Tatvan Devlet Hastanesinde bir süre önce yapılmaya başlanan mide küçültme ameliyatlarında elde edilen başarılar, obezite hastalarının tedavi için Tatvan’ı tercih etmelerini sağlıyor.

Tatvan Devlet Hastanesinde bir süre önce yapılmaya başlanan mide küçültme ameliyatlarında elde edilen başarılar, obezite hastalarının tedavi için Tatvan’ı tercih etmelerini sağlıyor.

 
Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Volkan Yiğit tarafından yapılan ameliyatlardaki başarı oranının yüksek olmasıyla İstanbul, Bursa, İzmir ve Anakara gibi Türkiye’nin farklı şehirlerindeki birçok obezite hastası operasyon için Tatvan’ı tercih etmeye başladı. Mide küçültme ameliyatı olmak için İstanbul’dan Bitlis’e geldiğini belirten obezite hastalarından İnci Demirci, kilo sorunu yaşadığını, 22 yaşında olmasına rağmen 130 kiloda olduğunu ve tavsiye üzerine Tatvan’da mide küçültme ameliyatı yaptırdığını ve ameliyatın başarılı şekilde gerçekleştiğini söyledi.

 
Yıllardır kilo problemi yaşadığını ve Tatvan’da ameliyat olmak için Ankara’dan geldiğini kaydeden 46 yaşındaki Cemile Evci ise, “117 kilodaydım ve ameliyat olmaya karar verdim. Bunun için bir müddet araştırma yaptım ve Tatvan’da ameliyat olma kararı aldım. Burada güzel karşılandık, ameliyat oldum ve ameliyatım çok güzel geçti. Kendimi iyi hissediyorum. İlgilerinden dolayı Tatvan Devlet Hastanesi yönetimi ve doktor Volkan Bey ile ekibine teşekkür ederim” dedi.

Ameliyat olmak için Bodrum’dan geldiğini söyleyen Nilüfer Şimşek de, “Tatvan’da ameliyat olma kararı aldım, ama Doğu bölgesinin olaylarla anılması beni tedirgin etmişti. Buna rağmen Bitlis’e geldim ve çok güzel karşılandım. Tatvan çok güzel bir ilçe, ameliyat olmadan önce biraz gezdim, insanlar cana yakın ve gayet saygılılar. Burada çok başarılı ameliyatlar yapılmış ve ben de burada ameliyat olacağım için mutluyum” şeklinde konuştu.

Çevre il ve ilçelerin yanı sıra batı illerindeki hastaların da Tatvan’ı tercih ettiğini belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, “Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Volkan Yiğit tarafından yaklaşık 4 ay önce hastanemizde mide küçültme ameliyatı başlatıldı. Kısa sürede mide küçültme ameliyatı için hastanemize olan talep ve ilgi arttı. Çevre il ve ilçelerdeki hastalar hastanemizi tercih ediyordu. Bunun yanında İstanbul, Ankara, İzmir ve benzeri batı bölgelerindeki büyük şehirlerde yaşayan vatandaşların burayı tercih etmesi gurur verici. Sevk alan bir hastane olacağımızı söylemiştik, sağlık alanındaki başarılardan dolayı artık her yerden hasta geliyor. Bazı büyük illeri bile geride bırakacak işler yaptık ve artık burası sağlık turizmine de katkı sunan bir hastane konumunda” dedi.
 
Batı illerinden çok sayıda randevu alındığını kaydeden Genel Cerrahi Uzmanı Mehmet Volkan Yiğit ise, başarılı şekilde sonuçlanan ameliyatlardan dolayı insanların Tatvan’a yöneldiğini söyleyerek, “Bölgemizdeki illerden ve ilçelerden hastanemize yoğun talep var. Burada gerçekleştirdiğimiz başarılı ameliyatlardan dolayı batı illerindeki insanlar da hastanemize yöneldi. İstanbul, Ankara, İzmir ve benzeri büyük şehirlerdeki vatandaşlar da buraya geliyor. Bugüne kadar 20 den fazla mide küçültme ameliyatı gerçekleştirdik. Hepsi başarılı geçti. Ameliyat olanlar kısa sürede 20 - 30 kilo verdi ve daha da kilo vermeye devam edecekler. Bunun yanında sağlık olarak da kendilerini çok iyi hissediyorlar. Burada ameliyat olup gözetimimizde olan hastalarımız var. Farklı illerden gelenler de burada ameliyat olup bulundukları illerde takiplerini devam ettirebiliyorlar. Batı illerinden gelenleri endişelendiren tek şey terör olayları, ama çok şükür bölgemizde, ilimizde ve ilçemizde güvenlik konusunda hiçbir sorun veya sıkıntı yok. Bunu hastalarımız da dile getiriyor. Burayı görüp söyledikleri tek şey, Bitlis ve Tatvan’ın batıdaki yerleşim alanlarından hiçbir farkı olmamasıdır. Hastanemiz de gayet donanımlı ve güzel bir ekiple başarılı şekilde çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/obezite-hastalari-artik-tatvan-i-tercih-ediyor-10517.html