Nemrut Krater Gölü'nde Çevre Temizliği

Kategori: Güncel - Tarih: 24 Mayıs 2021 10:53
Nemrut Krater Gölü'nde Çevre Temizliği

Tatvan Belediyesine bağlı ekipler tarafından Nemrut Krater Gölü civarında çevre temizliği yapıldı.

Tatvan Belediyesi Temizlik Müdürlüğüne bağlı 3 araç ve onlarca personel ile Nemrut Krater Gölü alanında etrafa dağılan ve ziyaretçiler tarafından bırakılan çöpler temizlendi.

Sabah saatlerinde çalışmalara başlayan ekipler Nemrut Krater Gölü çevresinde bir kamyon dolusu çöp topladı.

Nemrut Krater Gölü'nün, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ikinci büyük krater gölü olduğunu belirten Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, "Bize bırakılan mirası bizim de geleceğe temiz bir şekilde bırakmamız gerekir. Nemrut Kalderası'nın kendine has bir doğası var. Sayısız endemik bitkiye ve kuş türlerine ev sahipliği yapıyor. Kaldera içinde çöp bırakma alanları olmasına rağmen çöplerin gelişi güzel atıldığını gördük. Ziyaretçilerin çevre konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.

Düzenli olarak göl çevresinde temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Geylani, "Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Dağı'ndaki Krater Gölü civarında bulunan göl çevresinde gelişi güzel atılan çöpleri ekiplerimiz tek tek toplandı. Temizlik çalışmaları yaz sezonu boyunca düzenli olarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/nemrut-krater-golu-nde-cevre-temizligi-24423.html