Nemrut Dağı'ında Kar Kalınlığı 3 Metre

Kategori: Tatvan - Tarih: 14 Haziran 2015 20:51
Nemrut Dağı'ında Kar Kalınlığı 3 Metre

Tatvan ilçesi sınırlarında yer alan Nemrut Dağı'nda, haziran ayının ortalarına gelinmesine rağmen kar kalınlığı 3 metreyi buluyor.

Türkiye 'nin batı bölgelerinde insanlar denize girerek serinlemeye çalışırken, Bitlis'te vatandaşlar, Nemrut Dağı'ndaki kar birikintilerinin üzerine çıkarak, kar ve pekmez karışımıyla yapılan ve bazı bölgelerde "karsambaç" olarak da adlandırılan tatlıyı yemenin keyfini çıkarıyor.
 
Bitlis Vali Vekili Salih Altun ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Nemrut Dağı'na çıkarak, haziran ayında karlı pekmez yedi.
 
Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, karlı pekmezin yörede meşhur bir tatlı çeşidi olduğunu söyledi.
 
Haziran ayında Antalya 'da vatandaşların denize girdiğini kendilerinin ise kar üzerinde karlı pekmez yemenin keyfini yaşadığını ifade eden Altun, şöyle konuştu:
 
"Burada Bitlisimizin geleneksel doğa tatlılarından olan karlı pekmezi yiyoruz. Bu mevsimde Nemrut'ta halen kar var. Burası yaz ve kış turizmi açısından çok önemli bir yer. Bu sene tabi 28 kilometrelik Nemrut turizm yolu bitti. Dağda muhteşem bir kayak tesisimiz de mevcut. Kayak tesisimize çevre illerden de çok gelen oluyor. Yaz ve kış aylarında ayrı bir doğa güzelliği var. Zirveden bakılınca Nemrut Krater Gölü manzarası diğer tarafta ise eşsiz Van gölü manzarası mevcut. Bu mevsimde burada kar yememiz, Türkiye'nin coğrafi yapısı ve güzelliğiyle alakalı. Memleketimizin kıymetini bilmeli, bu güzel memlekete sahip çıkmalıyız. Burayı tam anlamıyla turizme kazandırmamız lazım."
Altun, il dışından gelip, Nemrut Krater Gölü'nü görmek için Nemrut Dağı'na çıkan vatandaşlara da karlı pekmez ikram etti.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/nemrut-dagi-inda-kar-kalinligi-3-metre-5946.html