Nasıl E-Ticaret yapılır

Kategori: Ekonomi - Tarih: 8 Nisan 2020 00:42
Nasıl E-Ticaret yapılır

İnsanlar ihtiyacı olan hemen hemen her şeyi, internet ortamındaki sitelerden temin edebiliyor. Bu nedenle birçok insan internette e ticarete atılmanın püf noktalarını merak ediyor.

Elektronik ticaret dünya genelinde popülaritesini artırmaya devam ediyor. Tüm firmalara fiziki mağazalarının yanı sıra online sayfaları ile satış yapıyor. Türkiye'de mobil cihazlardan alışverişin payı giderek yükseldi ortalama sepet tutarı ise 266 TL görünüyor. En çok alışveriş yapan yaş grupların ise; yüzde 33 18-24 yaş arası, yüzde 31 35-44 yaş arası olduğunu belirtiliyor. Küçük-büyük ölçekli işletmeler, ev hanımları, girişimciler dahil internet üzerinden satış yapmak isteyen herkes düşük maliyetler ve iş modellerine uygun hazır e ticaret paketleri ile aynı gün içerisinde online satış siteleri açarak internet üzerinden satış yapmaya başlayabilirler. Daha önce hiçbir şekilde internetten satış yapmamış bir e ticaret deneyimi olmayan, yeni bir e ticaret sitesi açarak online satış yapan firmaların/markaların bir çoğu doğru bir iş planı ve doğru bütçe kullanımı ile internetten üzerinden oldukça başarılı satışlar yapmış, yapmakta ve kazançlarının büyük kısmını online ticaretten kazanmaktadır. Bilinen bir markanız olmayabilir ya da niş bir pazara giriş yapmak isteyebilirsiniz internet üzerinden geniş kullanıcı ağına erişim sağlayarak dünyanın her noktasına e ticaret siteniz ve dijital pazarlama çalışmalarınız ile ürünlerinizi tanıtabilir ve satışlarınızı yapabilirsiniz. Başarılı olmak için ise izlenmesi gereken önemli adımlar var.

TRENDLERİ TAKİP ETMEK ÖNEMLİ

IAB ABD'nin 19 Ülkeyi İçeren Mobil e ticaret-Global Perspektif Araştırması'na göre, Türkiye mobil alışverişte, yapılan alışverişlerde yüzde 44’lük bir oranda ilk sırada yer alıyor.  Online alışveriş trendleri ise Yılbaşı, sevgililer günü, anneler günü gibi özel günlerde ise artıyor, kullanıcılar ürün araştırma ve satın almaların çoğuna ise mobil cihazlarından başlamakta ve farklı bir cihazda satın alma işlemini tamamlamaktadır. Bu rakamlara göre e ticaret sitelerinin mobil uyumlu olması bir e ticaret sitesinin başarılı olmasını sağlayacak en önemli faktörlerden biridir.

SATIŞA BAŞLAMADAN ÖNCE PLAN YAPIN

Satış yapamaya başlamadan önce mutlaka bir iş planı hazırlayın. Satacağınız ürünleri, hedef kitlenizi, ödeme şeklini, ekibiniz, bütçeniz ve pazarlama yöntemleriniz ile ilgili ön çalışma yapmanız sizi bir adım daha öteye taşıyacaktır. Bir internet sitesi üzerinden satış yapacaksanız, uygun bir altyapı ve ilgi çekici bir tasarıma sahip olmasına özen gösterin. Bunun yanı sıra online platformunuz mobil ile de uyumlu olmalı.

FARKLI ÖDEME SEÇENEKLEİRNİZ OLSUN

İnternet satışına başladığınızda birden fazla ödeme seçeneğinizin olması, sizi diğerlerine daha avantajlı hale getirir. Kullanacağınız ödeme yöntemlerini seçerken avantaj ve dezavantajlarına bakarak karar vermeniz daha doğru olacaktır. Örneğin, İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde en çok tercih edilen ödeme yöntemi kredi kartı ile ödemedir ardından gelen ödeme yöntemi ise kapıda ödeme sistemidir. Kapıda ödeme sistemi ise iade oranının yüksek olmasından dolayı yüksek maliyetlerle de karşılaştırabiliyor. Kapıda ödeme, sanal pos(kredi katı ile ödeme), havale, mail order, cari ödeme vb. gibi birçok ödeme yöntemini de aynı anda e ticaret sitenizde kullanabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA OLMAZSA OLMAZ

Eğer internet satışı yapacaksanız ve geniş bir kitleye hitap etmek istiyorsanız sosyal medyasız olmaz. Sosyal medya hesaplarınız e ticaret sitenizin kimliği durumundadır diyebiliriz. Hem sizi hem de ürünlerinizi incelemek için insanların kullanacağı öncelikli platform sosyal medya hesaplarınız olacaktır. Bu ürünler hakkında bilgi verirken aynı zamanda bir güven ortamı da oluşacaktır. Her sosyal medya hesabında olmanıza gerek yok hangi sosyal medya aracı sizin hedef kitleniz ile etkileşiminizi daha etkili sağlıyorsa ona ağırlık vermeniz yeterli olacaktır.

ÜRÜNLERİNİZDE KAMPANYALAR YAPIN

İnternet üzerinden satışlarınızı daha da aktif hale getirmek için kullanacağınız sosyal medya hesaplarınızdaki ürünlerle, müşterilerinize kampanyalar hazırlayın. Hediye çekleri, 3 al 1 öde, çeşitli indirimler, müşterini potansiyeliniz artırırken, sizi alışveriş yapmak için daha cazip hale getirecektir.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Alışveriş yapan müşterilerinizin, yaşayacağı herhangi bir sorunda karşılarında muhatap bulabilecek olmaları sizi tercih edilenler arasına getirecektir. Değişim, iade veya sorunlu ürünlerde iletişim kurulabilen veya çözüm odaklı çalışan işletmeler, müşteri potansiyelini artırırken alışverişin devamlılığını da sağlamış olurlar. Satış ve müşteri memnuniyetinde profesyonelliğinizden ödün vermeyin.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/nasil-e-ticaret-yapilir-13599.html