Mutki Belediyesinin Park Projesi tamamlandı

Kategori: Mutki - Tarih: 29 Ağustos 2017 12:36
Mutki Belediyesinin Park Projesi tamamlandı

Mutki Belediyesi ile Bolu Belediyesinin ortak girişimiyle yapılacak olan dere kenarı düzenlenmesi ve park yapımının proje çalışmaları tamamlandı.

Mutki Belediyesi ve Bolu Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolü kapsamında Mutki'de yapılacak olan dere kenarı düzenlenmesi ve park yapımının proje çalışmaları tamamlandı. 83 bin metrekare alana sahip parkın içerisinde 3 bin 500 metrekarelik alanda düğün salonu, bin 800 metrekare alan üzerine lunapark ve çocuk oyun alanları, doğal görünümlü şelale, ikisi futbol sahası olmak üzere farklı branşlarda spor yapmaya olanak sağlayacak beş saha, süs havuzu, gezinti yolları, bisiklet yolu ve koşu yolları da yer alacak.

Park alanı içerisinde yer alacak olan 110 araçlık otopark ise projenin tamamlayıcı özelliği olarak dikkat çekiyor. Dere kenarı düzenlenmesinde ise, özel tasarlanmış korkuluklar ve aydınlatmalar kullanılacak. Yapılacak peyzaj çalışmasıyla da ağaç ve bitki örtüsüyle dere kenarının estetik açıdan daha zengin olması hedefleniyor. Dere kenarı düzenlenmesi ve park tasarlanış açısından birbirini tamamlayarak parkta zaman geçirenlerin doğa ve suyla bütünleşmesi planlanıyor.

Mutki Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, proje sadece Mutki'ye değil Bitlis'e de hitap edeceğini söyledi. Mehmet Kılıç, "Böyle bir alana ihtiyaç vardı. Mutki'nin sosyal açıdan birçok eksiği bulunuyor. Projeyle birlikte sosyokültürel anlamda birçok kazanım olacak. Projenin ilçe ekonomisine, sosyal gelişimine katkısı olacak. Proje sadece Mutki'ye değil Bitlis'e de hitap edecek. Bu hem il hem de ilçe için kazanım. Devam edecek olan yatırımlarımızla Mutki çok daha güzel olacak. Park projemizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mutki-belediyesinin-park-projesi-tamamlandi-10666.html