Mutki Belediyesi’nin Koronavirüs önlemleri

Kategori: Mutki - Tarih: 16 Nisan 2020 11:29
Mutki Belediyesi’nin Koronavirüs önlemleri

Mutki Belediyesi, Koronavürüs (Covid-19) ile mücadelesi kapsamında, ilçe merkezinde aralıklarla dezenfekte çalışmaları yürütüyor.

Koronavirüs salgınına karşı ilk önlemleri alan Mutki Belediyesi, virüsün yayılması için önlemlerini arttırdı. İlçedeki tüm cadde ve sokaklarda yıkama çalışması yürüten belediye ekipleri tarafından, insanların yoğun olarak kullandığı alanlarda ise dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına aralıklarla devam ettiklerini ifade eden Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, “Koronavirüs tehlikesine karşı ilçemizde temizlik ve dezenfekte çalışmaları kapsamında cadde ve ara sokaklarımızı sabunlu su ile yıkadık. İlçemizde bulunan eğitim kurumlarını dezenfekte ettik. Koronavirüs önlemleri kapsamında ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının tüm birimleri ekiplerimiz tarafından özenle dezenfekte edildi. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı banka, Ptt, Vepsaş vezneleri, toplu taşıma araçları ve duraklar ile eczane, berber, kahvehane ve benzeri işyerleri ekiplerimiz tarafından aralıklarla dezenfekte ediliyor. Aynı zamanda, vatandaşlarımıza ait işyerinin yanı sıra daire ve apartman girişleri de dezenfekte ediliyor” dedi.

Zabıta ekiplerinin de ilçe genelinde denetimlerini sürdürdüğünü belirten Başkan Vahdettin Barlak, “Ayrıca, belediyemizi arayarak bizlere ulaşan veya haberdar olduğumuz 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın taleplerini ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ kapsamında karşılamaya devam ediyoruz. Devletimiz tüm kurumları ile birlikte vatandaşımızın yanındadır. Lütfen çok önemli bir durum veya ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmayalım. Evde kalıp virüsün yayılmasına engel olalım” şeklinde konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mutki-belediyesi-nin-koronavirus-onlemleri-23668.html