Müsiad 66. Temsilciliğini Tatvan’da Açtı

Kategori: Tatvan - Tarih: 15 Eylül 2013 10:58

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 66. temsilciliğini Tatvan ilçesinde açtı.

Tatvan ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki MÜSİAD Bitlis Temsilciliği’nin açılış programına katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Çözüm sürecinin tüm Türkiye için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz sadece sayılarla olayı görmemekte, İstanbul’dan Türkiye’nin her noktasına ulaşmaya çalışan bir yaklaşım içerisinde hiç olmayan bir derneğiz. Olabildiği kadarıyla karşılıklı ilginin olduğu noktada şubeleşme çalışmaları arttırmaya gayret eden ve Anadolu’nun her noktasına ulaşmayı kendisine prensip edinmiş bir derneğiz. Zaten bölgede çok uzun zamandır şubelerimiz vardı, bugün de Tatvan’da açtığımız temsilciliğimizle yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra da Allah nasip ederse ülkemiz ve halkımız için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz genel merkezden ülkenin her yerine ulaşmaya çalışmak yerine Batman’da, Diyarbakır’da, Elazığ’da, Muş’ta, Bitlis’te ve sayamayacağım birçok yerde var olarak çalışmalarımızı yürüten bir derneğiz. Çözüm süreci konusuna gelince, var olmak anlamında söylediklerim gerekli cevaptır sanırım” dedi.
 
" BİTLİS HALKI İÇİN ÇOK MUTLU BİR GÜN"
 
Bitlis ve Bitlis halkı için çok mutlu bir gün olduğunu belirten AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, “İdari olarak bizim de üzerimize düşenler var ve biz de bunu tamamlamaya çalışıyoruz. Bankacılık konularında, kamu olarak desteklerimiz her ne kadar da çok olsa yine de yeterli gelmediğini biliyoruz. Finansal kredi ve kiralama kanunları çıktı. Türk Ticaret Kanunu değişti. Son dönem geçici verginin kalkması gündemdedir. Ülkemizde bilgi birikimi var ve yetişmiş insan kaynağımız var. Bunları çok iyi değerlendirerek dünyada çok daha üst seviyelere ulaşmayı hedefliyoruz. İstihdam ve ihracat alanlarında tüm MÜSİAD temsilcilerinin dünyanın her bölgesinde koşturduğunu görüyoruz. Ülkemizin milli gelirini kişi başına 10 bin dolara getirebildiğimizde önümüz tamamen açılacaktır ve son 5 yıl içerisinde milli geliri kişi başı 15 binin üzerine çıkarttığımız zaman hedefimize ulaşmış olacağız” dedi.
 
"BİTLİS MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA KALKINMANIN EŞİĞİNDEDİR. BİTLİS'E 400 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM GELECEK"
 
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da, MÜSİAD’ın çalışmalarını ve ruhunu çok iyi bilenlerden biri olduğunu söyledi. MÜSİAD çalışmalarını da yakından takip ettiğini belirten Vali Yurdakul, “Bitlis maddi ve manevi anlamda kalkınmanın eşiğindedir. Dün bakanımızla enerji sözleşmesi yaptık. 400 milyon dolarlık bir yatırım gelecek. Şehrimiz doğalgaz, soba ve kazanlarla değil de jeotermal ile ısınan bir kent olacak. Nemrut bizim için her anlamda çok önemli bir kaynaktır. Burada turizmi de canlandıracağız. MÜSİAD’ın da buradaki temsilciliği bizi gururlandırdı ve bize güç katacağından eminiz. MÜSİAD Bitlis Temsilciliği bizim Euro Bitlis Projelerimizin ortağı olacak. Milletvekillerimizle, valiliğimizle, kurumlarımızla, belediyelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla biz bir olup Bitlis’in güzel geleceği ve kalkınması için gereken her şeyi yapıyoruz ve kararlılıkla yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
66’ıncı temsilciliği Tatvan’da açılan MÜSİAD’ın açılış programına MÜSİAD Başkan Yardımcısı Abdulrahman Kaan, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, MÜSİAD üyeleri, işadamları ve esnaflar katıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/musiad-66--temsilciligini-tatvan-da-acti-1107.html