Muş'ta Trafik Kazası: 4 ölü 15 yaralı

Kategori: Bölge - Tarih: 28 Aralık 2013 17:44

Muş'ta iki yolcu otobüsünün aşırı sis ve hatalı sollama yüzünden çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitiren 4 kişinin Serkan Taşkın, Veysel Akın, Ahmet Taşkın ve Rahmi Yıldız olduğu öğrenildi.

Muş'un Bulanık ve Malazgirt ilçeleri arasında bulunan Rüstemgedik mevkisinde Lider Muş Tur firmasına ait iki yolcu otobüsünün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki otobüsün şoförü, bir muavin ve bir yurttaş yaşamını yitirdi. 3'ü ağır 15 kişi ise yaralandı.

Aşırı sis ve hatalı sollama nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazada, aynı firmaya ait, Bulanık istikametinden Malazgirt'e doğru giden 34 ZZ 6580 plakalı otobüs ile karşı yönden gelen 33 BBR 47 plakalı otobüsün çarpması nedeniyle otobüs şoförleri Serkan Taşkın ve Veysel Akın, muavin Ahmet Taşkın ve Rahmi Yıldız isimli yurttaşlar yaşamını yitirdi, 3'ü ağır olmak üzere 15 yolcu ise yaralandı. Sis nedeniyle görüş mesafesinin kısıtlı olduğu yerde Yeşil Muş Ovası firmasına ait 06 AT 1502 yolcu otobüsü ve bazı araçların da kazadan kurtulmak için yoldan çıktıkları görüldü. 

Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Bulanık ve Malazgirt'teki hastanelere kaldırıldı. Yaşamını yitirenlerin cenazeleri ise iç içe geçen otobüslerin iş makineleri ile birbirinden ayrılmasının ardından çıkarılabildi. Cenazeler, Bulanık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazanın duyulmasının ardından Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, Malazgirt Belediye Başkanı M. Nuri Balcı ile yüzlerce yurttaş kaza yerine geldi. 

Saatlerce süren çalışmanın ardından Bulanık-Malazgirt karayolu trafiğe açıldı.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mus-ta-trafik-kazasi--4-olu-15-yarali-1796.html