Mümtaz Çoban Mazbatasını Aldı

Kategori: Ahlat - Tarih: 9 Nisan 2014 17:50
Mümtaz Çoban Mazbatasını Aldı

Yerel seçimlerin ardından olayların yaşandığı Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mümtaz Çoban, 9 gün sonra mazbatasını aldı.

Ahlat'ta seçimin ardından bir takım istenmeyen olayların yaşandığını ve buna rağmen seçim sürecinin tamamlandığını söyledi.

Ahlat'ın Anadolu'nun bütün güzelliklerini yansıtan bir yer olduğunu belirten Çoban, şöyle konuştu:

"İlçemiz Anadolu'nun 'tapu senedi' niteliğini taşıyor. Ahlat'ta bir takım istenmeyen vakalar yaşanmasına rağmen, seçim süreci tamamlanmıştır. Halkımıza hayırlı, Uğurlu olsun. Bu arada zarar gören esnafımıza çok çok geçmiş olsun diyorum. Ama biz bu meselelere artık takılıp kalmadan, ilçemizdeki insanların, birliğinin, dirliğinin, kardeşliğinin, huzurunun gereği olacak bütün çalışmaları yapacağız. Halkımızın tamamını kucaklayarak, bize oy veren vermeyen ayrımı yapmadan herkese hizmet edeceğiz."

Temel amaçlarının halka hizmet olacağını vurgulayan Çoban, ilçenin kardeşliğine, birliğine, dirliğine zarar getirmeyeceklerini kaydetti.

Çoban, "Ahlat bütün Türkiye'nin ortak mirasının taşındığı bir alan. Bu mirasa da en doğru şekilde sahip çıkacağız" dedi.

30 Mart'taki seçimlerde AK Parti adayı Çoban 4 bin 221, BDP adayı Doğar ise 3 bin 934 oy almış, sonuçların açıklanmasının ardından ilçe merkezinde eylem yapan BDP'li gruplar, adliye binası başta olmak üzere bazı kurumlara ve 130 iş yerine hasar vermişti.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mumtaz-coban-mazbatasini-aldi-2740.html