Muhtarlara İletişim Yoluyla Dolandırıcılığı Önleme semineri verildi

Kategori: Hizan - Tarih: 17 Mayıs 2016 16:50
Muhtarlara İletişim Yoluyla Dolandırıcılığı Önleme semineri verildi

Hizan ilçesinde muhtarlara, "İletişim yoluyla dolandırıcılığı önleme" semineri verildi.

Hizan Emniyet Amirliği, son zamanlarda yaşanan telefon dolandırıcılığın önüne geçmek amacıyla broşürler dağıtarak, muhtarlara seminer verdi.

Gençlik Merkezi toplantı salonunda İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Komiser Tugay Sezgin'in sunumunu yaptığı "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık" konulu seminere 10 mahalle ve 74 köy muhtarı katıldı.

Sezgin, son yıllarda ülke genelinde en yaygın olarak karşılaşılan suç türlerinden birinin iletişim yoluyla dolandırıcılık olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engellemek amacıyla suç mahfillerinin kullandığı yöntemler hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirmek maksadıyla bu semineri düzenledik. Telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarında, şüpheliler, gelişen teknolojik imkanları kullanarak, mağdurları telefon ile arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtmaktadırlar. Bu kişiler bir takım gerçek dışı vaatler ve hileler ile kurgu olaylar inşa edip, vatandaşlarımızın iyi niyetleri ve yardımseverlik duygularını istismar ederek dolandırıyor."

Polis, jandarma, cumhuriyet savcısı veya herhangi bir kamu personelinin, hiçbir şekilde vatandaşlardan elden ziynet eşyası, para teslimi veya havale-EFT yapılmasını talep etmeyeceğini vurgulayan Sezgin, kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, bankaya para yatırılmasını veya bir yere para, altın bırakılmasını isteyenlere asla itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/muhtarlara-iletisim-yoluyla-dolandiriciligi-onleme-semineri-verildi-8117.html