Moldova'ya sadece kimlikle gidilebilecek

Kategori: Güncel - Tarih: 17 Ekim 2018 21:22
Moldova'ya sadece kimlikle gidilebilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün başlayacak ziyaretinde Moldova'ya gidecek turistlerin sadece kimlikle seyahat etmesine olanak veren bir anlaşma yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün başlayan ziyaretinde iki ülke arasında kimlikle ziyaret için anlaşma yapılacağı öğrenildi.

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon’un davetlisi olarak bu ülkeye gidecek Erdoğan’ın ziyareti ile ilgili AA’ya bir röportaj veren Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu ‘kimlikle ziyaret’ konusunda anlaşma sağlandığını söyledi. Daha önce karşılıklı vizesiz seyahatin sağlandığını hatırlatan Bolboceanu, “Moldova ve Türkiye arasında kimlikle seyahat uygulanmasının başlatılması için yasal süreç tamamlamış oldu. İki ülkenin iş adamları, turistleri kimlikle seyahat edecek. Böylelikle iki ülke arasındaki engelleri kaldırıyoruz” dedi.

Bolboceanu, Erdoğan’ın ziyaretinin çok önemli ve tarihi olduğunu belirterek, ziyaret sırasında yapılacak anlaşmaların, “ikili ilişkilere stratejik anlam kazandırarak ekonomik, diplomatik, sosyo-kültürel alanında iş birliğini güçlendireceğini” söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada da, Erdoğan’ın ziyaretinde Moldova Cumhurbaşkanı Dodon, Başbakan Pavel Filip ve ilgili bakanların yanı sıra Moldovalı siyasetçilerle de bir araya geleceği belirtildi. Erdoğan’ın ziyarette Gagauz Özerk Yeri’ni ziyaretinde Başkan İrina Vlah’ı da kabul edeceği aktarıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/moldova-ya-sadece-kimlikle-gidilebilecek-11940.html