Miniklere Hayvan Sevgisini Tiyatroyla Aşılıyorlar

Kategori: Tatvan - Tarih: 9 Mayıs 2018 18:16
Miniklere Hayvan Sevgisini Tiyatroyla Aşılıyorlar

Tatvan Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla minikleri tiyatroyla buluşturdu.

Tatvan Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve gönüllü bir vatandaşın işbirliğiyle Hayvan Hakları Haftası etkinlikleri kapsamında Bitlisli çocuklara 'Bremen Mızıkacıları' adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Çocuklarda hayvan sevgisini pekiştirmek amacıyla Bitlis, Tatvan ve Hizan Kültür Merkezlerinde 6-13 yaş arası çocuklara hitaben oynanan tiyatro oyunu etkinliklerinde, yunus parklarından sirk gerçeğine,  petshop gerçeğinden deney gerçeğine kadar hayvan hakları ihlalinin olduğu bir çok konu çocukların dilinden onlara anlatıldı.

Hayvanların da yaşam hakkı bulunduğuna işaret eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, çocukların da ileride iyi birer hayvansever olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Aksoy, “Dinimiz İslam, sadece insanların değil, hayvanların hakkına da riayet edilmesini, onlara şevkat ve merhamet gösterilmesini emreder. Hayvanların dili yok ama onların haklarını savunan onlara sahip çıkan iyi insanlar, kurumlar ve gruplar var. Hayvan Hakları Federasyonu da (HAYTAP) bu güzel örgütlenmelerden biri. Federasyonun eğitim projesi kapsamında yürütülen bu gibi güzel aktiviteleri ilçemiz ve komşu ilçelerimizde de uygulamak istedik. Çocuklarımızın büyüyünce iyi bir hayvansever olmaları için küçük yaşta hayvan sevgisini aşılamamız gerekiyor. Dolayısıyla belediyemiz sponsorluğunda ilimiz çocuklarını böyle anlamlı bir tiyatro oyunu ile buluşturdukları için HAYTAP ekibine, gönüllülere, tiyatro ekibine ve Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HAYTAP Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin ise çocuklarda hayvan sevgisini pekiştirmek amacıyla benzer çalışmaların devam edeceğini belirterek, desteklerinden dolayı Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’a teşekkür etti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/miniklere-hayvan-sevgisini-tiyatroyla-asiliyorlar-11393.html