Minikler Yangından Korumanın Yollarını Tatbikat Yaparak Öğrendi

Kategori: Bitlis - Tarih: 16 Ekim 2017 19:06
Minikler Yangından Korumanın Yollarını Tatbikat Yaparak Öğrendi

Bitlis Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, okul öncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ilköğretim okulları ve liselerde yangın eğitimi vermeye devam ediyor.

Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu talimatları doğrultusunda okul öncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ilköğretim okulları ve liselerde sivil savunma, deprem ve yangın eğitimi vermeye devam ediyor. Bu projeyle çocuk ve gençlerde yangın eğitimi bilincini arttırmayı hedefleyen İtfaiye Müdürlüğü, 75 Yıl Cumhuriyet Ana Okulu’nda uygulamalı yangın eğitimi ve tatbikatı yaptı.

Eğitim kapsamında anaokulu öğrencilerine yangın ve yangınla mücadele nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği ve kendilerini nasıl koruyacakları detaylı şekilde anlatıldı. Daha sonra Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş önce itfaiye ekipleri, daha sonra öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verildi. Tatbikat, öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/minikler-yangindan-korumanin-yollarini-tatbikat-yaparak-ogrendi-10779.html