Minik Şerzan, 4 yıldır evde eğitim hizmeti görüyor

Kategori: Tatvan - Tarih: 3 Aralık 2019 10:26
Minik Şerzan, 4 yıldır evde eğitim hizmeti görüyor

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki, Cerebral Palsy hastası Şerzan Yılmaz, 4 yıldır evde eğitim hizmeti görüyor.

Duruşu ve hareketleri etkileyen bir fiziksel engellilik durumu olan Cerebral Palsy hastası 9 yaşındaki Şerzan Yılmaz, 1 yıl anasınıfı eğitimini evde tamamladıktan sonra, 2 yıl da ilkokul eğitimini evde tamamladı ve 3’üncü sınıf eğitimine evde devam ediyor.

Evin tek çocuğu olan minik Şerzan, evde gördüğü derslerin yanı sıra sosyal etkinliklere de katılım sağlıyor ve resim ile müzik derslerini çok sevdiğini belirtiyor.

Şerzan’ın öğretmeni Songül Yağuz, Vakıfbank İlkokulu’na kayıtlı olan Şerzan Yılmaz’ın hastalığından dolayı okula gidemediğini ve bu nedenle Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından eğitimini Tuğ Mahallesi’ndeki evinde devam ettirdiğini söyledi.

Haftada 8 saat evde eğitim verdiklerini kaydeden özel eğitim öğretmeni Songül Yağuz, "Öğrencimiz Şerzan Yılmaz 9 yaşında ve Cerebral Palsy hastası. 4 yıldır evde eğitim görüyor ve biz iki yıldır birlikte çalışıyoruz. Vakıfbank İlkokulu’na kayıtlı ama ben Tatvan Rehberlik Araştırma Merkezi’nde öğretmenim ve evdeki eğitimini biz devam ettiriyoruz. Derslerimizi günlerimize göre aile ve Şerzan ile birlikte belirliyoruz. İhtiyaç durumuna göre daha çok Okuma Yazma ve Matematik’e ağırlık veriyoruz. Geçen yıl sadece Okuma Yazma ve Matematik çalışmıştık, Okuma Yazmayı tamamladık. Bu yıl Matematik ile birlikte Türkçe ve Hayat Bilgisi’ni ders programlarımıza kattık. Aynı zamanda Resim ve Müzik derlerini de katıyoruz. Türkçe, Resim ve Müzik derslerini çok seviyor. Okuma yazması iyi, güzel okuyor. Matematik’te de 5’er ve 10’ar ritmik saymaları öğrendi ve 2’şer ritmik saymaları işliyoruz. Şerzan istekli, içten bir motivasyonu var ve derslerimiz çok iyi gidiyor" dedi.

En çok müzik dinlemeyi sevdiğini söyleyen minik Şerzan ise, "Derslerden en çok Türkçe dersini seviyorum. Ders yaparken arada müzik dinliyoruz, arada resim yapıyoruz. Ödevlerimi de bazen annem ile bazen de babam ile yapıyoruz. Bugün kuzenimi ziyarete gidecektim ama derslerim için gitmedim" diye konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/minik-serzan--4-yildir-evde-egitim-hizmeti-goruyor-13233.html