Minik Arda karnesini Vali Çağatay'dan aldı

Kategori: Bitlis - Tarih: 17 Ocak 2020 21:55
Minik Arda karnesini Vali Çağatay'dan aldı

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, evde eğitim gören öğrenci Arda’nın karnesini verdi.

Vali Oktay Çağatay, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile birlikte Yükseliş mahallesinde ikamet eden ve evde eğitim gören 5. sınıf öğrencisi Arda Güler’in karnesini, evine giderek kendisine verdi.  Arda ile bir süre sohbet eden Vali Çağatay, Arda’ya karnesini vererek başarılarının devamını diledi. Arda’nın Vali Çağatay’dan ayağındaki alçıya imza atmasını istemesi üzerine, Vali Çağatay bu isteği kırmayarak alçıya imzasını attı. Ailenin diğer çocuklarıyla da yakından ilgilenen Vali Çağatay, Arda ve kardeşlerine çeşitli hediyeler verdi. Vali Çağatay, aile ile sohbet ederek Arda’nın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Çağatay, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün Bitlis ve ilçelerinde 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladık. Çocuklarımız karnelerini aldılar. İlimiz genelimizdeki 742 okulumuzda bulunan 87 bin 831 öğrencimizin tamamı, 6 bin 237 öğretmen arkadaşımızın yaklaşık 4 aydır geçirdiği eğitim ve öğretim sürecinin sonunda karnelerine kavuşturduk. Onları 15 günlük bir ara tatile gönderiyoruz. Bu sene Milli Eğitim Bakanlığımız farklı bir uygulama yaptı. Kasım ayında küçük bir tatil geçirdik. Bir dahaki küçük tatilimizi de Nisan ayında yapacağız. Bunun verimini biz bu yıl hissettik. Çocuklarımız da karnelerini aldılar. Bu sene Bitlis’e çok kar yağmadığından eğitim - öğretim yarıyıl dönemini başarılı bir şekilde tatilsiz atlattık. Geçen yıl bazı acı olaylar yaşamıştık. Öğrencilerimizi bireysel kazalarda kaybetmiştik. Tekrar rahmetle anıyoruz onları. Bu yıl hiçbir öğrencimizin burnu bile kanamadan eğitim - öğretim yarıyılımızı tamamladık.

Milli Eğitim Bakanlığımızın yerinde ve çok güzel bir uygulaması sayesinde okullarımızın bayram günlerinden birisini, güzel yavrumuz Arda’nın evinde kutluyoruz. Yanında bulunduğumuz Arda öğrencimizin küçük bir rahatsızlığı var. Birazcık daha tedavisine devam edecek. Tedavisi bitince arkadaşlarıyla beraber koşacak, oynayacak. İnşallah gelecek karnesini de bizzat okulunda vereceğiz. Arda, 5’nci sınıf öğrencisi olduğu için branş derslerini almak zorundadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulaması sayesinde şuanda sadece Arda için 6 öğretmenimiz ailenin uygun olduğu her gün geliyorlar ve Arda’nın eğitimini evde tamamlıyorlar. İl genelinde evinde eğitim gören öğrenci sayımız ise 74’tür. Sadece Bitlis’te bile 74 öğrenci olduğunu düşünürsek Milli Eğitim Bakanlığının bu anlamdaki başarısını takdir etmemek mümkün değil.

Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.”
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/minik-arda-karnesini-vali-cagatay-dan-aldi-13340.html