Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Tatvan'da okul ve pansiyonların açılış törenine katıldı

Kategori: Güncel - Tarih: 15 Kasım 2017 16:32
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Tatvan'da okul ve pansiyonların açılış törenine katıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tatvan’da yapımı tamamlanan okul ve pansiyonların toplu açılış törenine katıldı.

İlçede yapımı tamamlanan okullardan olan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlarından Tatvanlı Suat Hayri Aka'nın emekli öğretmen olan Babası Saadettin Aka'nın adının verildiği Ortaokulunda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, bakanlık olarak eğitim alanında yaptıkları yatırım ve yeniliklerden bahsetti.

Türkiye'nin eğitimde iyi bir yerde olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Bu gün sadece Tatvan'da 150'ye yakın derslik ve 450 kişilik pansiyon kazandırmış oluyoruz. Tatvan'ımıza, Bitlis'imizi hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Öğrencilerin artık teknolojili eğitimle buluşturulması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, "Bu ne demektir, bu Fatih projesini başlat demektir. Başbakanımız Ulaştırma Bakanıyken başlattı, bu kapsamda 1 buçuk milyon evladımıza ve öğretmenimize tablet dağıttık. Yasal eksikliklerini de giderdik, Allah nasip ederse önümüzdeki bir yıl içinde alacağımız mesafe, Fatih projesinde geçmişte 6, 7 yılda aldığımız mesafeden çok daha fazla olacak. Lise ve ortaokullardan başlamak üzere bütün okullarımızı tablet bilgisayar ve akıllı tahtalarla bilgi otoyollarına bağlayacağız ve evlatlarımıza yeni dönemde öğrenmeyi öğreteceğiz. Öğretmen öğretmesin yol göstersin, geri kalan bilgiyi evlatlarımız isteği zaman bulabilsin. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. İyi bir eğitim aynı zamanda 21. yüzyılın hedeflerini yakalamak demektir. İyi bir eğitim Türkiye'de demokrasinin de kökleşmesi demektir." diye konuştu.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada “Sayın bakanım, hükümetimizin eğitim alanında yapmış olduğu yatırımlar, gurur kaynağımız olmuştur. İlimizde 2003 yılında 1832 derslik bulunmaktaydı. Gelinen noktada bugün ilimizde 4475 dersliğimiz bulunmakta ve 14 yıl içerisinde ilimizdeki derslik sayısının % 145 oranında arttığını görmekteyiz. Bu başarıların mimarı olan başta hükümetimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere ilimize uzanan tüm ellere Bitlis halkı adına huzurlarınızda bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca ilimizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı planlamasında hedeflediği, liseler için toplamda 80 derslikli 5 okulun ve Temel Eğitimde hedeflediği 192 dersliğin yapımı gerçekleştiğinde ilimizin bu alandaki ihtiyaçlarına büyük oranda cevap verilmiş olacaktır.”  dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Bakan Yılmaz'a çeşitli hediyeler takdim edildi, akabinde okulların toplu açılışı yapılarak okul binası gezildi. Vali Ustaoğlu ile birlikte sınıftaki öğrencileri ziyaret eden Bakan Yılmaz, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bakan Yılmaz okul açılışlarının ardından  ilçede kısa bir esnaf ziyareti yaparak ilçeden ayrıldı.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/milli-egitim-bakani-yilmaz-tatvan-da-okul-ve-pansiyonlarin-acilis-torenine-katildi-10868.html