Mil Diyanet Sen Bitlis İl Başkanı Akpolat Kurban Bayramının Anlamı

Kategori: Güncel - Tarih: 19 Temmuz 2021 13:37
Mil Diyanet Sen Bitlis İl Başkanı Akpolat Kurban Bayramının Anlamı

Mil Diyanet Sen Bitlis İl Başkanı Muhammed Abid Akpolat Kurban Bayramı anlamıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kurban, Allah’a yakın olmanın adı ve yakın olma arayışıdır. Kurban, sadece Allah’a teslimiyetin ifadesidir. Ancak üzerinde durmamız gereken, teslimiyetimizi ne kadar sadece Allah’a yöneltmekte olduğumuzdur. Aslında, Allah’a yakınlaşmak için yaptığımız bütün işler bizim kurbanımızdır. Kurban sevginin, vefanın, İbrahimî sadakatin ve fedakârlığın simgesi, İsmailî teslimiyetin ifadesidir. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in baba-oğul sevgisi ile hakka bağlılık duygularının harman olduğu engin bir dünyadır kurban.

KURBANLARIMIZ BİRBİRİMİZE DE YAKLAŞTIRMALIDIR

Şüphesiz, kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a yaklaştırmakta, bu yakınlaşma, insanlığımızı daha da derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı gözden geçirmemize vesile olmaktadır. Allah’ın adıyla kestiğimiz kurbanlarımız vesilesiyle bayramlarımız mü’min kalpler arasında ülfet ve muhabbeti gerçekleştirmeli, Allah’a yaklaştırdığı gibi bizi birbirimize de yaklaştırmalı ve yakınlaştırmalıdır. Birbirimizi sevmemize ve böylece cennete girmemize sebep olmalıdır. Bayramlar, sabrın, nefisleri dizginlemeye, yaşama bilincine, tarihe şahitlik etmeye, geçmişten ders almaya, yoksula, kimsesize ve çaresize yakınlaşmaya vesile olmalıdır.

ETLERİMİZİ GERÇEK ALEMDE PAYLAŞALIM

Bayramlarımız, her yıl Müslümanlık şuurumuzu yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günleri olduğu için, bayramda gönlümüzü herkese açalım, barışalım, kucaklaşalım, sevinç ve mutluluğumuzu paylaşarak bayramlaşalım. Kurban kesemeyen kimselerin de var olduğunu hesap ederek, kurbanlarımızın etlerini sosyal medyada değil, gerçek anlamda kardeşlerimize ikram ederek paylaşalım. Onların da gönüllerine sevinç koyalım, paylaşarak İslam’ın güzelliğini de götürelim onlara. Kazandıklarımızın, gerçek manada paylaştıklarımız olduğunu da unutmayalım.

GÖNÜL COĞRAFYAMIZDAKİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM

Müslümanlar Kurban Bayramı dolayısıyla şüphesiz gördüklerini ve ulaşabildiklerini tebrik edecektir. Göremediğimiz, ulaşamadığımız ancak varlığını bildiğimiz ve gönül coğrafyamızda yaşayan, darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimizi bu bayram vesilesiyle daha çok hatırlayalım. Onların çaresizliğine çare olmak, dertlerine derman olmak, içinde bulundukları sıkıntıdan kurtarmak ve yeniden özgürlüklerine kavuşmaları için önce dua edelim ve elimizden ne geliyorsa onu yapalım ifadelerine yer verdi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mil-diyanet-sen-bitlis-il-baskani-akpolat-kurban-bayraminin-anlami-24493.html