Mil-Diyanet-Sen Bitlis İl Başkanı: Camiler Mü'minleri bir araya getirir

Kategori: Güncel - Tarih: 1 Ekim 2021 08:54
Mil-Diyanet-Sen Bitlis İl Başkanı: Camiler Mü'minleri bir araya getirir

Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Mil-Diyanet Sen Bitlis İl Başkanı Muhammed Abid Akpolat Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanırken; hafta vesilesiyle camilerimizin hayatın merkezine, şehrin kalbine taşınması amaçlanmış, camilerin olmazsa olmazı din görevlilerine ve tüm insanlara karşı vefalı olma hususuna dikkat çekilmesi için de 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirlenmiştir.

CAMİLER; MÜ’MİNLERİ BİR ARAYA GETİRİR

Bedeni taş ve ahşapla, ruhu ibadet ve ilimle imar edilen camiler; İslam’ın yerleşim birimlerine vurulan mührü olmuşlardır. İslam’ın ulaştığı beldelere ilk önce camiler inşa edilmiş, İslam cemiyeti, cami ekseninde oluşmuştur. Camiler; asırlar boyu, müminlerin bir araya geldiği, huzur bulduğu, kaynaştığı, ilim, irfan, ahlak ve faziletin öğrenildiği en önemli merkezler olmuşlardır. Camilerimiz; gönül dünyamızdaki yeri perçinlenmiş olarak temsil ettiği ulvi değerlere karşı vefa gösterilmesi gereken müstesna mekanlardır. 

MÜ’MİN VE CAMİ, BİRBİRLERİNİ ONARIRLAR

Mü’min ve cami, birbirlerini onaran iki vefalı dosttur. Camiler tüm inananların kendilerini yetiştirdiği, olgunlaştırdığı; kırılan ve dökülen yanlarını tamir ettikleri mekânlardır. Çocukları; Allah kelamıyla orada tanışır, peygamber varisleriyle orada buluşur, rahmânî ve nebevî terbiyeyle orada yetişir, adap erkânı orada öğrenir. Mü’minler; sadece camilere gidebildiklerinde değil, bir mani sebebiyle gidemediklerinde de gönül bağıyla camilere olan vefalarını gösterirler ve bu vefa duygusuyla camileri maddeten ve manen imar ederler. Cami ve Kur’an Kursu yaptıranların hayırlarının kabulünü diliyor, vefat edenlere rahmet niyaz ediyoruz.

DİN GÖREVLİLERİ VEFAKÂRDIR

Her biri peygamber varisi olan din görevlilerimiz, aziz milletimizin ve insanlığın her daim yanında ve hizmetinde olmuş, insanımızın dinî ve hayrî hizmetlerine ömrünü adamış vefa erleridir. Onların ortaya koyduğu vefakârlık ve kadirşinaslık toplum için en ulvi hasletlerden biridir. Camilere hayatlarını vakfeden; mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden hakkın ve hakikatin sesini yükselten din görevlileri bahtiyar bir zümredir. Hiçbir zümre
Allah’ın ve peygamberin övgüsüne onlar kadar mazhar olmamıştır.

DİN GÖREVLİSİ HAYATIMIZIN HER ÂNINDADIR

İnsanın doğumundan ölümüne kadar hayatın her ânında din görevlisi vardır. Doğduğunda kulağına ezan okuyan odur, adını koyan da o. Din görevlilerimiz ehliyet ve liyakatten, sadakat ve güvenden zerre taviz vermeden; büyük bir özveri, ortak bir ideal ve engin bir yürekle din hizmeti sunan hademe-i hayrat, her koşulda olduğu gibi salgın hastalık döneminde de milletimizin manevi ve sosyal hayatına rehberlik etmiş, salgınla mücadelenin ilk gününden itibaren sahada milletimizin hizmetinde olmuştur. Asli görevlerini ifa ederek milletimize yaptıkları manevi rehberliğin yanında; Vefa Sosyal Destek Grubu’nda, Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi’nde özveri ve fedakarlıkla görev alarak milletimizin en derin hürmet ve muhabbetlerine hakkıyla mazhar olmuşlardır.

MİL-DİYANET SEN HER DAİM YANINDA OLMUŞTUR

Manevi, İlkeli, Liyakatli Mil-Diyanet Sen; başkanından hizmetlisine kadar, Diyanet çalışanlarının her birini kardeş bilmiş, Diyanet’in ve çalışanlarının yanında olmuş, haksızlığa uğrayan din görevlisinin sendikasına bakmadan, “benden değil” demeden hakkını savunmuş ve bu uğurda büyük fedakârlık yaparak vefa örneği sergilemiştir. Mil-Diyanet Sen bilir ki; Zaman, “sen, ben” zamanı değil, “BİZ” olma zamanıdır. Birbirimizle uğraşma zamanı değil, Din ve Diyanet düşmanlarına karşı bir ve beraber olma zamanıdır. Mil-Diyanet Sen; kurulduğu günden bu yana Diyanet’in fedakâr ve vefakâr çalışanları adına bu özveriyle çalışmış; bugüne kadar olduğu gibi camiamız adına yapılacak hayırlı işlerde motor görevi yapmaya devam edecektir. 

TÜM DİN GÖNÜLLÜSÜ KARDEŞLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUZ

Bu hafta vesilesiyle; Ülkemizin en ücra köşesindeki mihrap görevlisinden yeryüzünün en uzak mescit ve camilerinde, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren Din görevlilerinin, Kur’an öğreterek toplumun hayırlısı olan Kur’an Kursu Öğreticilerinin ve Din hizmetlerinin icrasında her türlü katkısı olan Diyanet İşleri Başkanlığından Müftülük çalışanlarına kadar tüm kardeşlerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mil-diyanet-sen-bitlis-il-baskani--camiler-mu-minleri-bir-araya-getirir-24562.html