MHP Hizan ilçe başkanı uyuşturucu ile yakalandı, yönetim feshedildi

Kategori: Hizan - Tarih: 5 Mayıs 2023 13:07
MHP Hizan ilçe başkanı uyuşturucu ile yakalandı, yönetim feshedildi

Bitlis'te MHP Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, Diyarbakır’da 1 kilo uyuşturucu ile yakalandı. Üste gözaltına alınırken, genel merkez talimatıyla ilçe yönetimi düşürüldü.

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda yaklaşık 1 kilo (eroin) uyuşturucu ile yakalanan MHP Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün'ün haberine göre, MHP Bitlis Hizan İlçe Başkanı Eyüp Üste, Diyarbakır’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 kilo uyuşturucu ile yakalandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Hizan İlçe Başkanı Üste’nin uyuşturucu madde ile yakalanmasının ardından MHP Genel Merkez'inin direk talimatıyla Bitlis Hizan ilçe yönetimi feshedildi.

Bitlis İl Başkanlığı hesabından yapılan açıklamada, “Bitlis Hizan MHP İlçe yönetim kurulumuz genel merkezimizin takdirleri sonucu, parti tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince fesh edilmiştir” denildi.

ÖNCE REDDETTİ, SONRA DOĞRULADI

MHP Bitlis İl Başkanı Tekin Uçak'ın olayı ilk başta reddettiği fakat daha sonra doğruladı. Uçak, Hizan ilçe yönetiminin MHP Genel Merkezi'nin talebiyle düşürülmediğini belirterek "Kendisi istifa etti ama paylaşımı o şekilde yaptık" iddiasında bulundu.

Uçak, Eyüp Üste'nin 'istifa' gerekçesini ise "Kendisi yetersiz kalmıştı. İstifa bu kötü hadiseye denk geldi. İstifadan sonra haberdar olduk, olmaması gerekirdi. Bizimle hiçbir ilgisi yok. Bizde de bu tarz olaylar olmaz" şeklinde açıklamada bulundu.

Uçak, gözaltına alınan Üste’nin emniyetteki durumuna ilişkin ise “Bilmiyorum, haberimiz olmadı” yanıtını verdi.

 
Kaynak : Cumhuriyet

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mhp-hizan-ilce-baskani-uyusturucu-ile-yakalandi--yonetim-feshedildi-25025.html