Meteoroloji uyardı: Soğuk hava dalgası geliyor

Kategori: Güncel - Tarih: 18 Aralık 2018 12:09
Meteoroloji uyardı: Soğuk hava dalgası geliyor

Kar yağışlı hava İstanbul'da etkisi altına alacak. Yağışlara karşı dikkat uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kars, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege’de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

SİS ETKİLİ OLUYOR

Avrupa Yakası’nın bazı kesimlerinde ve İstanbul Boğazı’nda bölgesel olarak gece saatlerinden bu yana etkisini sürdüren sis nedeniyle zaman zaman ulaşım aksıyor. Şişli’deki gökdelenler ile Boğaz Köprüsü’nün bir bölümü de sis altında kaldı. Öte yandan, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde de sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pusun etkili olduğu belirtildi.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU ve İSTANBUL HAVA DURUMU

ISTANBUL °C, 11°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, gece saatlerinde Çatalca, Silivri, Arnavutköy ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde beklenen yağışların; gece saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

IZMIR °C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/meteoroloji-uyardi--soguk-hava-dalgasi-geliyor-12143.html