Merkeze Alınan Orhan Öztürk milletvekili adayı oldu

Kategori: Politika - Tarih: 31 Ağustos 2015 23:07
Merkeze Alınan Orhan Öztürk milletvekili adayı oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan son valiler kararnamesine göre Vali Orhan Öztürk merkez valiliğinden sonra istifa dilekçesini başbakanlığa vererek İstanbul Ak Parti milletvekilliği için başvuruda bulunacağı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre; Orhan Öztürk Denizli Vali Yardımcılığı görevini yürütürken İskilip AK Parti yönetim kurulu kararı ile belediye başkan adaylığına davet edilmiş ve 2004 mahalli seçimlerinde İskilip Belediye Başkanı seçilmişti. 
 
1 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra Çorum Belediye Başkan adaylığına müracat etmiş ancak parti Muzaffer Külcü'yü aday göstermişti. Daha sonra idareye dönen Öztürk, İstanbul Vali yardımcılığı ve Küçükçekmece Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuş 2013 yılındada Bitlis Valiliğine atanmıştı. Bitlis Valiliği devam ederken annesinin trafik kazasında kaybetmesiyle memleketine yakın olması nedeniyle merkeze alınmasını talep ettiği iddia edilmişti.

Merkeze alınan Vali Öztürk göreve başlama imzasını attıktan hemen sonra istifa ederek milletvekilli adaylığı yoluna girmiş oldu. AK Parti'den milletvekilliği için İstanbul'u tercih ettiği öğrenildi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/merkeze-alinan-orhan-ozturk-milletvekili-adayi-oldu-6427.html