MEBİDER: Bitlisliler bir tek İzmirde yaşamıyor!

Kategori: Güncel - Tarih: 26 Ekim 2019 12:22
MEBİDER: Bitlisliler bir tek İzmirde yaşamıyor!

Mersin " Kardeşlik" temalı 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşturdu. Cumhuriyet alanında gerçekleşen festival 27 Ekim'e kadar açık kalacak.

1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali  ile 81 ilin yöresel ürünlerinin 100 esnafın katılımı ile gerçekleşiyor. Festivalin ilk gününde vatandaşlar yöresel ürünlerin sergilendiği çadırlara akın etti.

Mersin Bitlisliler Derneği tarafından gerçekleştirilen festivalin açılış törenine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ergün Ünlü, oda ve STK başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
 

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Bitlisliler Derneği Başkanı Fırat Yalçın , 81 ilin yöresel ürünlerinin 100 esnafın katılımı ile gerçekleştirilen bu festivalle Mersin'de özlenen bir festivali vatandaşlara kazandırdıklarını ifade etti.

Yalçın, " Bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik beraberlik ve kardeşlik teması altında yapmış olduğumuz bu festivalin haklı gururunu yaşamaktayız. Mersin Bitlisliler Festivali olarak düzenlediğimiz bu festivalin amacı dostlukları pekiştirmek, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, gurbetteki üyeleri buluşturmaktır.Bununla birlikte asıl misyonumuz kültürünü , birlik ve beraberliği korumaktır. Çünkü bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep ahlak ve hizmet var. Derneğimiz 7 yaşında genç ve dinamik yapısıyla bu önemin getirdiği sorumlulukları siz hemşehrilerimiz için yerine getirmeye çalışmaktadır.

BAŞKAN'DAN SİTEMLİ SÖZLER

Bitlis protokolünde ve siyasetçilerine buradan seslenmek istiyorum. Bitlisliler bir tek İzmirde yaşamıyor birebir davet etmeme rağmen bizim festivalden 3 gün sonra İzmir'e çıkarma yapanlar 1 günlüğüne de olsa Mersin'e gelerek biz Mersinde yaşayan 70 bin Bitlisliyi onure edip boynu bükük bırakmaya bilirlerdi canları sağolsun.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen festival 27 Ekim'e kadar açık kalacak.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mebider--bitlisliler-bir-tek-izmirde-yasamiyor--13116.html