Mavi Balina'nın son kurbanı Tatvan’lı Esma oldu

Kategori: Tatvan - Tarih: 11 Mayıs 2019 21:04
Mavi Balina'nın son kurbanı Tatvan’lı Esma oldu

Mavi Balina isimli oyunun son kurbanı Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Esma Sevik olduğundan şüpheleniliyor.

Gençler arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyunun son kurbanı Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Esma Sevik oldu.

Alınan bilgilere göre olay, 9 Mayıs Perşembe günü ilçenin Karşıyaka Mahallesinde meydana geldi.

Olay günü okula gitmek üzere evden çıkan Esman’ın okula gitmediği anlaşıldı. Bunun üzerine tedirgin olan aile kızlarını aramaya başladı. Aramalar devam ederken, gün boyu kendisinden haber alınamayan Esma öğlenden sonra eve geldi.

Eve geldikten sonra bir süre Mavi Balina isimli oyunu oynadığı öne sürülen telefonla meşgul olmaya başlayan Esma yine ortadan kayboldu. Bir süre kendisinden haber alamayan Esma’nın çatı katına çıkabilmiş olabileceği düşünüldü.

Bunun üzerine çatı katına çıkan aile, Esma’nın tavana bağladığı iple kendisini astığını gördü. Yakınları tarafından hemen hastaneye kaldırılan Esma, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma ise halen devam ediyor.

Aileye göre intihar sebebi; "Mavi Balina Oyunu"

Olay sonrası konuyla ilgili açıklamada bulunan Sevik Ailesi, ailesinin en küçük çocuğu olan Esma’nın intihar nedeninin oynadığı Mavi Balina isimli oyun olduğunu öne sürdü.

Acılı aile adına konuyla ilgili açıklamada bulunan Esma Sevik’in Amcası Behzat Sevik, yiyeninin intihar sebebinin gençler arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyun olduğunu iddia etti.

Yeğeninin Mavi Balina oyununu oynadığını yaklaşık 15 gün önce tespit ettiklerini söyleyen Amca Behzat Sevik, halen olayı acısını ve şokunu yaşadıklarını ifade etti.

Mavi Balina oyunuyla ilgili ailelere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Behzat Sevik “Şuanda çok acılı bir durum içerisindeyiz. İki gün önce yiyenim intihar etti. Olay günü sabah erkenden okula gitmek üzere evden çıktı. Ancak arkadaşları gelip bize Esma’nın okula gelmediğini söylediler. Annesi de beni aradı, Esma’nın okula gitmediği söyledi. Bende çarşıya bir yere takıldığını, endişe edecek bir durumun olmadığını söyledim. Zaten olay günü saat 16:40 sıralarında eve gelmiş, 16:45, 16:50 civarlarında da bize intihar ettiğiyle ilgili bilgi geldi. Çarşıdan koşarak hemen eve geldik. Çatı katında kendini iple asan yiyenimi alıp hemen hastaneye götürdük. Ama maalesef yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acımız çok büyük. Bizim acımız büyük ama bu Mavi Balina oyunu yüzünden acımız daha da arttı. Daha 14 yaşında olan bir çocuğun bir oyun nedeniyle hayatına son vermesi kabul edilemez bir durum. Bununla ilgili önlem alınmalı, bizlerin canı yandı başkasının yanmasın. Bu Mavi Balina oyu ölüme kadar götürüyor. Herkes çocuğuna sahip çıksın, yazıktırlar, bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Esma çevresine kendini sevdiren bir insandı, sürekli güler yüzlüydü. Bazen eve geldiğimde telefon elindeydi, sürekli telefona koşuyordu, bundan dolayı kızıyordum bazen. Demek ki Mavi Balina oyununa girmiş, orada kafasına girilmiş, buda ölüme kadar sebep oldu. Bazı haberlerde çıkan ailesiyle kavga ettiği tartıştığı şeklindeki bilgiler doğru değil, kızımızla hiçbir tartışmamız olmamıştır.” Dedi.

15 gün önce fark edilmiş

Esma’nın Mavi Balina oyunu oynadığından yaklaşık 15 gün önce haberdar olduklarını dile getiren Sevik, “Durumdan yaklaşık 15 gün önce haberdar olduk. Kardeşim Cahit bunu fark etti. Kardeşim durumdan haberdar olduktan sonra Esma’yla konuştuğunu Esma’nın da oyunu sildiğini söylediği belirtti. Demek ki silmemiş hep oynamaya devam etmiş. Yani bu oyun ölüme götürüyor yani başka bir şey yok. İntihara kadar götürüyor. Bizim acımız oldu, başkası yaşamasın.” dedi.

Öte yandan; yaşanan olay sonrası Tatvan Emniyet Müdürlüğü’nün olayla ilgili başlatmış olduğu soruşturma ise sürüyor. "Mavi Balina Oyunu" iddiasının ardından tahkikatın bu yönde yoğunlaştırılacağı öğrenildi.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Esma’yı intihara sürükleyen kesin neden ortaya çıkmış olacak.

 
Kaynak : Bitlis News (http://www.bitlisnews.com.tr/tatvan/mavi-balina-nin-son-kurbani-tatvanli-esma-oldu-h786.html)

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/mavi-balina-nin-son-kurbani-tatvan-li-esma-oldu-12629.html