LYS maratonu ikinci oturumu yapıldı

Kategori: Eğitim - Tarih: 11 Haziran 2017 17:58
LYS maratonu ikinci oturumu yapıldı

LYS'nin bugün ikinci oturumu yapıldı. Tüm uyarılara rağmen yine geç kalan adaylar oldu.

Üniversiteye  girişin ikinci basamağı olan  Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bugün yapılan oturumla sona erdi. Saat 10.00’da başlayıp, 12.15’te biten sınavın bugünkü bölümünde adaylar matematik sorularını yanıtladı.

Aileleriyle birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi önüne gelen adaylar sınav saatini bekledi. Sınava katılacak olan öğrenciler güvenlik kontrolünden geçtikten sonra içeri alındı. Bazı adaylar piercing, kolye ve bileklik ile salona geldi. Görevlilerin uyarmasıyla öğrenciler salona alınmayan takılarını çıkararak yakınlarına teslim etti.  Saat 09.45’ten sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmadı.

SINAVA GEÇ KALDI

Sınava geç kalan Ensar Aydın “Sınava yetişirim diye düşündüm ama yetişemedim. Benim ilk sınavım değil. Daha önce bir fakülte bitirdim. Başka bir bölüm yazarım diye sınava girmek istedim ama geç kaldım.Birkaç dakika geç kaldım. Saçma bir kural yapacak bir şey yok. Ülkede o kadar saçma kural var ki bir tane daha koymuşlar” dedi.

İstanbul genelinde yaklaşık 20 kişi 9.45’i kaçırdığı için sınava alınmadı.

Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken aileleri de dışarıda dualar okuyarak çocuklarını bekledi. Öğrenciler 80 soruya 135 dakikada cevaplamaya çalışacak. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da toplam 2 bin 594 binada gerçekleştirilen sınava, 839 bin 124 aday başvurmuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/lys-maratonu-ikinci-oturumu-yapildi-10374.html