Kısa çalışma ödeneği üç ay daha devam edecek

Kategori: Ekonomi - Tarih: 22 Nisan 2021 00:49
Kısa çalışma ödeneği üç ay daha devam edecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'tüm sektörler için geçerli olmak üzere' kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

"Korona virüsü pandemisinin yıkıcı etkilerini bertaraf etmek" gerekçesiyle Mart 2020'de açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketi ile başlayan kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) dönem dönem uzatılarak bugüne kadar gelmişti.

MART AYI SONUNDA SONA ERMİŞTİ
Ödenek Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 31 Mart'ta bir daha uzatılmamak üzere sona ermişti. Ancak Türkiye genelinde kademeli normalleşme ile vakaların 60 bini aşması üzerine yeni kısıtlamaların getirilmesi, esnaf ve şirketlerin normal çalışma düzenine henüz geçememesi ile 'Kısa çalışma ödeneği uzatılsın' çağrıları gelmişti.

3 AY DAHA DEVAM EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldık" dedi. Erdoğan ayrıca, turizm sezonunda mayısta sona erecek KDV indirimlerinin de haziran sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir?  
30.04.2011 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik, ödeneğin yasal dayanağını oluşturuyor. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu baz alınarak hazırlanan yönetmeliğe göre, sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işverenin, ekonomik kriz ile zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerini geçici olarak önemli ölçüde azaltması, işyerinde faaliyeti tamamen veya kısmen geçici olarak durdurması hallerinde, işçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi öngörülüyor. 

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kisa-calisma-odenegi-uc-ay-daha-devam-edecek-24385.html