Kiler ve Demiröz Bitlisin Kurtuluşu İle İlgili Mesaj Yayınladılar

Kategori: Bitlis - Tarih: 7 Ağustos 2014 23:24
Kiler ve Demiröz Bitlisin Kurtuluşu İle İlgili Mesaj Yayınladılar

Kiler ve Demiröz 8 Ağustos Bitlisin Düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

Vahit Kiler 98.yıl dönümü kutlama mesajı

Tarih boyunca bizleri egemenliği altına almaya çalışan,bu milletinin istikbaline kast eden düşmanlarımıza karşı ecdadımız verdiği mücadele sonucunda 8 Ağustos 1916’da bağımsızlığını kazanarak düşmanları Bitlis’ten uzaklaştırmıştır.

Medeniyet ve kültür şehri Bitlisimizin geçmişi şeref ve başarılarla doludur.Sinesinde birçok gönül dostunu barındırmış,çok değerli alim ve devlet adamlarının yetişmesini sağlamış ilim ve irfan şehri Bitlismizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıldönümünü kutluyoruz. Bitlisimiz tarihte gösterdiği birlik,beraberlik ve birlikte yaşama arzusuyla her geçen gün gelişmekte ve değişmektedir.Bu birlik ve beraberlik artarak devam edecektir.

Bu vesileyle Bitlisimizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünü kutluyor,kurtuluşa giden yolda şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.


Vedat Demiröz 98.yıl dönümü kutlama mesajı

“Bugün 8 Ağustos Bitlis’in kurtuluşunun 98. yılını kutluyoruz. Ne mutlu bizlere ki, ecdadımızın canı ve kanı ile bizlere emanet ettiği bu şehirde, bu cennet vatanda; huzur içeresinde yaşıyoruz.

En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları, bundan 98 yıl önce milletimizin vatanseverliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı destanı ile kazanılmış, her karışı şehitlerimizin kanları ile sulanmıştır.

Tarihin en zor dönemlerinden birinde aziz milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır.

Bizlere düşen görev, bu toprakları canları pahasına vatan yapan ecdadımızın kutsal emaneti olan ülkemizi ve şehrimizi şükran dolu bir şuurla koruyarak, daha kalkınmış, daha modern ve daha mutlu yarınlara taşımaktır. ”dedi.

Demiröz: “Kahramanca yurdunu savunurken, Hakk’a yürüyen tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını saygı ve minnetle yad ediyor, şeref ve kahramanlık gününün birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla geçmesi dileğiyle, tüm hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kiler-ve-demiroz-bitlisin-kurtulusu-ile-ilgili-mesaj-yayinladilar-3812.html