Kaymakam Özkan'dan Öğrencilere Sinema Jesti

Kategori: Tatvan - Tarih: 10 Kasım 2017 11:47
Kaymakam Özkan'dan Öğrencilere Sinema Jesti

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, okul ziyareti sırasında söz verdiği Yoncabaşı İlk ve Ortaokul öğrencilerini sinema ile buluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde okul ziyaretleri kapsamında ilçeye bağlı Yoncabaşı köyüne giderek Yoncabaşı İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Kaymakam Mehmet Ali Özkan, sözünü tutarak öğrencilerin sinemaya gitmesini sağladı.

Tatvan Kaymakamlığı tarafından yapılan organizasyon ile servislerle köyden alınarak ilçe merkezine getirilen yaklaşık 100 öğrenci, Türkiye'nin Oscar adayı olan "Ayla" isimli filmini izleme fırsatı buldu. 1950'lerde Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşta öldürülmüş ailesinin yanında bulduğu ve Ayla adını verdiği Koreli küçük kızın gerçek hikâyesini konu alan sinema filmini büyük bir beğeni ile izleyen okulun öğretmen ve öğrencileri, Kaymakam Özkan'a teşekkürlerini ilettiler. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve Şube Müdürü Halil Akhan da öğrencilere eşlik ederek, birlikte filmi izlediler.

Düzenlenen sinema etkinliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Kaymakam Özkan, öğrencilerin etkinlik sayesinde hayatları boyunca unutmayacakları bir gün yaşadıklarını söyledi. Kaymakam Özkan, "Okul ziyareti sırasında öğrencilerimiz sinemaya gitmek istediklerini ifade etmişlerdi. Bizlerde bu sebeple öğrencilerimizin bu arzularını geri çevirmeyerek onları sinemaya götürme sözü vermiştik. Bunun sonuncunda da bugün Yoncabaşı İlk ve Ortaokulundaki yaklaşık 100 öğrencimizi ilçe merkezinde ağırlayarak öğretmenlerinin koordinesinde "Ayla" isimli sinema filmini izlemelerini sağladık. Çocuklarımızın heyecanını ve mutluluğunu gözlerinde görebiliyorsunuz. Nitekim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve öğrencilerimiz için ne yapsak azdır diye düşünüyorum. İnşallah imkanlar dahilinde öğrencilerimize daha çok sosyal aktivite sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kaymakam-ozkan-dan-ogrencilere-sinema-jesti-10852.html