Kaymakam Erkan Sydv'nin Yardım Faaliyetlerini Değerlendirdi

Kategori: Tatvan - Tarih: 28 Haziran 2016 20:58
Kaymakam Erkan Sydv'nin Yardım Faaliyetlerini Değerlendirdi

Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından bu yılın ilk 6 ayında yapılan yardım faaliyetleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından 2016 yılı ilk 6 ay yapılan ayni ve nakdi yardımlarla ilgili detaylı bilgi veren Kaymakam Erkan, "2016 yılının ilk altı ayında vakıf personelimizce Cumhuriyet mahallesinden başlamak üzere 10 mahallemizde gerçekleştirilen hane incelemesiyle yardıma muhtaç aileler tespit edilmiştir. Yapılan hane incelemesi raporlarına göre 2016 yılının kömür yardımı dağıtımına başlanmış ve şimdiye kadar köylerde 2 bin 514 aile, ilçe merkezinde ise 819 aile olmak üzere toplam 3 bin 333 aileye 4 bin 999 ton kömür yardımı yapılmıştır. Vakıf personelimizce alan taraması ve kömür yardımı dağıtımına bayramdan sonra devam edilecektir. İlçe merkezi ve köylerde ikamet eden yardıma muhtaç ailelere sosyal yardım kapsamında 8 bin 425 kişiye 964 bin 546 TL aile yardımı, 539 kişiye 24 bin 556 TL gıda yardımı, 418 kişiye 157 bin 900 TL sağlık yardımı, 9 kişiye 177 bin 500 TL ev onarım ve yapım yardımı ve 594 aileye ise giyim yardımı yapılmıştır. Ayrıca Ramazan ayı içerisinde 927 aileye 206 bin TL nakdi Ramazan yardımı ve 700 aileye ise gıda yardımı yapılmıştır. Tatvan Belediyesiyle ortaklaşa desteklenen Ramazan iftar çadırı faaliyetiyle ilçemiz İşletme Mahallesinde bulunan bir düğün ve konferans salonunda yaşayan muhtaç aileler ve göçle gelen terör mağduru ailelere Ramazan ayı boyunca günlük bin 200 kişi olmak üzere iftar verilmektedir. Vatandaşlarımızın bir kısmı kaplarıyla iftar çadırından yemek alıp evlerinde iftar yapmaktadır" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından terör mağduru ailelere yapılan yardımlarla ilgili de bilgi veren Erkan, "İlçemizde Mardin'inin Nusaybin ilçesinden 3, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden 23, Şırnak merkezden 27, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 11, Şırnak'ın İdil ilçesinden 2, Şırnak'ın Silopi ilçesinden 1 ve Diyarbakır Bağlar'dan 1 aile olmak üzere çevre il ve ilçelerden göçle gelen toplam 68 aile bulunmaktadır. İlçemize gelen her bir ailenin ihtiyaçları vakfımız tarafından sosyal inceleme yapılarak, aile nüfusu ve içinde bulunduğu sosyal duruma göre yerinde tespit edilmiş; gerekli ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştır. Sosyal hizmet merkezi ile koordineli bir şekilde çalışılmış, çocuklu olan aileler Sosyoekonomik Destek (SED) yardımı için sosyal hizmet merkezine yönlendirilmiştir. Sosyal yardım kapsamında şimdiye kadar 68 aileye 97 bin TL nakdi yardım yapılmıştır. Ayni yardım kapsamında acil ihtiyaç olarak belirlediğimiz 100 adet gıda kolisi ve diğer ihtiyaç malzemeleri ile yardımı yapılmıştır. Terör mağduru aileler vakfımızca aylık olarak takip edilmekte ve mevcut durumlarına göre ayni ve nakdi yardımlar devam etmektedir" diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının proje faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Kaymakam Erkan, "İlçemizde kayak sporunun önemine ilişkin farkındalığı arttırmak, maddi yetersizlik nedeniyle kayak sporu yapamayan dezavantajlı ailelerin başarılı öğrencilerine kayak sporu yapabilmeleri için imkan oluşturmak ve başarılarını ödüllendirmek amacıyla 4 grup halinde toplam 100 öğrenciye Nemrut Kayak merkezinde uzman eğitmenler tarafından kayak eğitimi verilmiştir. 2012 yılının Aralık ayından itibaren ilçe merkezinde yaşayan yoksun ve özellikle yoksul kadınların yaşam kalitesini iyileştirmeye ve kentsel yaşama katılımını arttırmaya katkı sağlamakla birlikte, kırdan kente gelen, yoksul, vasıfsız, okuma yazma bilen veya bilmeyen kadınları, temel eğitim, mesleki eğitim ve sosyokültürel faaliyetlerle destekleyerek aile ve kent yaşamına daha aktif olarak katılımını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi projesi kapsamında 2016 yılının ilk altı ayında 8 kurs açılmış ve 139 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Sağlık taramaları, il içi tarihi ve kültürel gezi, sinema etkinliği, bilgilendirme ve bilinçlendirmeye yönelik 12 faaliyet yapılmış ve bu faaliyetlere 520 kadın ve genç kız katılmıştır. Bu projeyle birlikte ev hanımları ve genç kızlar ev ortamı rahatlığında mesleki eğitim alarak hazırladıkları ürünlerle aile ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar. Projeden 2016 yılının ilk altı ayında toplam 659 kadın ve genç kız faydalanmıştır" şeklinde sözlerini tamamladı. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kaymakam-erkan-sydv-nin-yardim-faaliyetlerini-degerlendirdi-8425.html