Kaymakam Erkan’a Vergi Haftası ziyareti

Kategori: Tatvan - Tarih: 23 Şubat 2016 21:26
Kaymakam Erkan’a Vergi Haftası ziyareti

Vergi Haftası dolayısıyla Bitlis’in Tatvan İlçe Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Belen ve Vergi Dairesi personelleri İlçe Kaymakamı Murat Erkan’ı ziyaret etti.

Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Belen ve beraberindekileri makamında kabul eden Kaymakam Murat Erkan’a çiçek takdim edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Erkan ise, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Belen ve beraberindekilerin 27. Vergi Haftasını kutlayarak, verginin önemine vurgu yaptı.

Güçlü ve bağımsız devletlerin temel ekonomik kaynağının vergiler olduğuna dikkat çeken Kaymakam Erkan, “ Ülkemizde de kamu giderlerinin finans kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Bu itibarla kamu hizmetlerinin daha kaliteli sunulabilmesi için tahakkuk eden vergilerin tahsilat oranlarının yüksek olması da ayrıca önem arz etmektedir. Devletin artan kamu harcamalarını karşılama ve kendinden beklenen görevleri yerine getirme noktasında önemli bir yere sahip olan vergiler; kamu yatırımlarının gerçekleşmesi, sosyal adaletsizliğin ortadan kaldırılması, dengeli ve sürekli bir gelir dağılımının temin edilebilmesi sonucunda çağdaş ve müreffeh bir toplumun temini için gerekli olan en önemli kamu kaynağıdır. Ülkemizin ve milletimizin huzuru ve geleceği için önemli olan vergilerin gerek Anayasa ve gerekse kanunların belirlediği şekilde adil, tarafsız ve katılımcı bir şekilde toplanabilmesi için etkin ve çağdaş bir vergi idaresinin yanında kamuoyuna ve vatandaşlarımıza da çok önemli görevler düşmektedir. Vergi gelirlerinin arttırılmasında kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilmesi gerektiğinden bu mücadelede de kurumların yanı sıra vatandaşlarımızın da desteğine mutlak suretle ihtiyaç duyulmaktadır. Halkımızın yapmış olduğu alışverişlerde belgelerini almaları halinde haksız kazancın ve kayıt dışılığın en aza indirilmesine katkı sağlanmış olacaktır. Zira, ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması, ödenen vergiler ile sağlanacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Vergi Haftası’nın ülkemizin ve milletimizin refahının artırılmasına, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına, verginin tabana yayılmasına vesile olmasını diliyorum. Ayrıca, Vergisini zamanında ve tam olarak ödeme gayretinde olan tüm vatandaşlarımıza da hayırlı bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” Diye konuştu.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kaymakam-erkan-a-vergi-haftasi-ziyareti-7568.html