Kamuda personel alımına Cumhurbaşkanı şartı

Kategori: Güncel - Tarih: 12 Eylül 2018 23:00
Kamuda personel alımına Cumhurbaşkanı şartı

Kamu kurumlarına alınacak personel için sınav açmadan önce Cumhurbaşkanlığı'ndan izin alma şartı getirildi. Ayrıca kamu taşınmazlarının satışı için de bakanlıklar bünyesinde komisyonlar oluşturulacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan genelgeyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan atama işlemleri için Cumhurbaşkanlığı’ndan izin almak zorunlu hale getirildi.

Genelgeye göre TBMM İdari teşkilatı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu ve MİT ile hâkim ve savcı adayları atamaları hariç olmak üzere diğer kamu kurumları, özel mevzuatları gereğince mesleğe özel sınava tabi tutularak alınacak personel için sınav açmadan önce Cumhurbaşkanlığı’ndan izin alacak.

Bugün yürürlüğe giren bir diğer genelgeyle kamuya ait taşınmazların vakıf, dernek, gerçek veya tüzel kişilere satış, kira, devir ve benzeri işlemleri, bakanlıklar ile bağlı kamu kuruluşlarında bakan yardımcısı, diğer kamu kurumlarında üst yönetici başkanlığında teşkil ettirilen komisyonlar kanalıyla yapılabilecek.

Bu komisyonlarca izin başvuru ve sonuçları ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında Cumhurbaşkanlığına bildirilecek.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kamuda-personel-alimina-cumhurbaskani-sarti-11811.html