Kaldıramadığı halterin altında kalarak can verdi

Kategori: Dünya - Tarih: 30 Aralık 2016 22:19
Kaldıramadığı halterin altında kalarak can verdi

Amerika'da 22 yaşındaki genç halterci, spor salonunda antrenman yaparken elinden kayan 142 kiloluk halterin boynunu kırması sonucu hayatını kaybetti.

Amerika'nın Iowa eyaletinin Ankeny ilçesinde pazartesi günü 'Elite Edge Transformation Centre'da yaşanan kazada 22 yaşındaki genç halterci Kyle Thomson, 142 kilo ağırlık kaldırma antrenmanı yaptığı sırada halter barı elinden kayarak boynuna düştü.

HAYATINI KAYBETTİ

Spor salonunun sözcüsü Mark Yontz, kaza sonra hemen acil yardım hattını aradıklarını belirterek, genç sporcuyu Des Moines Hastanesi'ne kaldırdıklarını söyledi. Doktorlar, genç sporcunun geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

DÜŞEN HALTER AĞIR İÇ YARALANMALARA SEBEP OLDU

Elite Edge spor salonunun Facebook sayfasındaki iletide: "Yaşanan elim kaza, halter barının üyemizin elinden kaymış olması sonucu gerçekleşmiş gibi görünüyor. Ağırlığın genç sporcumuzun üzerine düşmesi neticesinde ağır derecede iç yaralanmalara sebep olduğu anlaşıldı." açıklaması paylaşıldı. Kaza sırasında spor salonunda bulunan antrenör, müdür ve diğer üyelerin tanık oldukları manzara sonrasında psikolojik destek alacakları açıklandı.


"ÖLEN SPORCUNUN AİLESİNİ DE DUALARINIZDA UNUTMAYIN"

Spor salonundan yapılan bir diğer açıklamada: "Küçük bir spor salonunda birbirimizi iyi tanıyoruz ve arkadaşlıklar kuruyoruz. Bu sebepten ötürü, genç sporcu arkadaşımızın ölümünün acısı bizleri daha derinden etkiledi. Dualarınızda sporcu arkadaşımızın ailesini de unutmamanızı istiyoruz." satırları paylaşıldı. Iowa eyalet üniversitesi sözcüsü Annette Hacker, 22 yaşındaki Thomson'un, kendi öğrencileri olduğunu ve Pleasant Hill'de ikamet ettiğini kaydetti.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/kaldiramadigi-halterin-altinda-kalarak-can-verdi-9597.html