İzmir'den Hizan'a uzanan minik yardım eller

Kategori: Hizan - Tarih: 12 Aralık 2016 21:33
İzmir'den Hizan'a uzanan minik yardım eller

İzmir’in Aliağa ilçesinde, dört ilkokuldan miniklerin topladığı onlarca oyuncak, Van’ın Çatak ve Bitlis’in Hizan ilçelerindeki okullara gönderildi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kültür ve sanat programları kapsamında "İyilik Şampiyonası" isimli bir proje hazırladı. Proje kapsamında, ilçedeki Cumhuriyet, Petkim, Atatürk ve Şakran Yunus Emre ilkokullarından öğrenciler oyuncaklar topladı. Toplanan onlarca oyuncakların gönderilmesi içinse tören düzenlendi.

Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, "İyilik Şampiyonası adı altında oyuncaklarımızı paylaşmamız, bu ülkenin çocuklarının bile ne kadar duyarlı olduğunu, ülkemizin doğusunda Bitlis'e, Van'a uzanan yüreklerinin ne kadar kocaman olduğunu, bizi bölmeye kimsenin asla gücünün yetmeyeceğini gösteriyor. İyilik Şampiyonasını organize ederken ne yapalım diye düşündük. Dedik ki; çocukların en çok sevdiği şey oyuncaklarıdır. Acaba paylaşırlar mı dedik; ama düşünmemiz bile büyük hata imiş. Çünkü çocuklarımız bütün oyuncaklarını paylaştılar. Sevgilerini katarak oyuncaklarını gönülü bir şekilde getirdiler ve ülkemizin diğer ucundaki kardeşlerine ulaştıracaklar" dedi.

Konuşmaların ardından, yaklaşık 50 koli oyuncağın toplandığı projeye destek veren okullara sertifika verilirken, oyuncaklar Van'ın Çatak ve Bitlis'in Hizan ilçelerindeki okullara gönderildi. 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/izmir-den-hizan-a-uzanan-minik-yardim-eller-9488.html