İstanbul'da 5,8'lik deprem korkuttu

Kategori: Güncel - Tarih: 26 Eylül 2019 14:38
İstanbul'da 5,8'lik deprem korkuttu

İstanbul’da AFAD’a göre 5,8 Kandilli Rasathanesi’ne göre 5,7 şiddetinde deprem oldu.

İstanbul’da AFAD’a göre 5,8 Kandilli Rasathanesi’ne göre 5,7 büyüklüğünde deprem oldu. Şehrin genelinde hissedilen ve saat 13.59’da yaşanan depremin merkez üssünün Silivri açıkları olduğu açıklandı. Özellikle Avrupa Yakası’nda hissedilen depremin ardından İstanbullular sokağa çıktı. İlk depremin ardından 4 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşanırken bazı okullar tatil edildi.

Depremin yaşandığı andan itibaren iletişim hatlarında sorun yaşanıyor. Telefon hatlarında arama giriş ve çıkışı yapılamıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. Depremin ardından Twitter hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları yazdı: “Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil.”

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir açıklama yaptı. Koca, “Bakanlık olarak her türlü afete karşı teyakkuz halindeyiz” dedi.

AVCILAR’DA MİNARE ÇÖKTÜ, ŞİRİNEVLER’DE BİR BİNA YAN YATTI

İstanbul’da yaşanan deprem sonrası Avcılar Merkez Camii’nin minaresi çöktü. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Şirinevler’de ise yan yatan hasarlı bir bina boşaltıldı. Sultangazi ve Eyüp’te iki binada hasar oluştu

TELEFONLAR KESİLİYOR

Depremin ardından üç büyük operatörün GSM hatlarında yoğunluktan dolayı zaman zaman kopmalar yaşanıyor.
 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/istanbul-da-5-8-lik-deprem-korkuttu-13044.html