IŞİD’in Maliye Bakanı öldürüldü

Kategori: Dünya - Tarih: 7 Ocak 2015 17:41
IŞİD’in Maliye Bakanı öldürüldü

IŞİD'in yeni Maliye Bakanı Ebu Muhiri Lehebi, Selahaddin kentine bağlı Ducel ilesinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. IŞİD olayın ardından bölgede çok sayıda eve baskın yaptı.

BasNews’in Irak Ordusu Selahaddin Operasyonu Kuvvetleri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, dün kimliği belirsiz bir grup, Selahaddin kentine bağlı Ducel ilçesinde, IŞİD’in yeni Maliye Bakanı Ebu Muhiri Lehebi ve beraberindeki bir grup IŞİD’liye saldırdı.

Saldırıda Lehebi’nin öldürüldüğünü belirten kaynaklar, IŞİD’in bu olay ardından bölgede Cuburi aşiretine mensup olan vatandaşların evlerine baskın düzenleyerek 42 kişiyi göz altına aldığını bildirdi. Tutuklanan kişilerin daha önce asker veya polis oldukları aktarıldı.

Öte yandan IŞİD örgütü Musul’un Hamam Eli ilçesinde bir Sünni aşiret liderini öldürdü. Konu hakkında bilgi veren Cuburi aşireti ileri gelenlerinden Şeyh Abdulah el-Cuburi, IŞİD’in Hamam Eli nahyesinde Cuburi aşireti liderlerinden Şeyh Halef Memduh Cuburi’yi, ”İslam Devletine karşı Iraklı milislere destek vermek” suçundan yargılayarak idam ettiğini söyledi.

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/isid-in-maliye-bakani-olduruldu-4827.html