İranlı turizm acente işletmecileri Tatvan'da

Kategori: Tatvan - Tarih: 4 Aralık 2016 00:10
İranlı turizm acente işletmecileri Tatvan'da

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasının (TATSO) daveti üzerine İran'dan Bitlis'e gelen turizm acenteleri heyeti, Tatvan'da düzenlenen yemekli programa katıldı.

Ziyaret programı kapsamında kente gelerek il merkezi ve ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatı da bulan İranlı turizm acentesi işletmecileri ilçeye hayran kaldıklarını ifade ederek, bölge halkının cana yakın ve çok misafirperver olduklarını söyledi.

Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş de, bu tür çalışmaların bölge ekonomisine katkı sunacağını ifade ederek, ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirtti.

Bölge ticaretine ekonomik katkı sunmak amacıyla İran turizmi ve İran ticaretini Bitlis ile ilçelerine kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden TATSO Başkanı Bilal Dağdağan ise bu çalışmanın İran ile Türkiye arasında ticaret ile turizm konusunda köprü olacağını ve Bitlis'e olumlu geri dönüşler sağlayacağını söyledi.

Geçen sene başlanan İran turizmi ve ticaretini bölgeye kazandırma çalışmalarının ilk meyvesini verdiğini dile getiren Dağdağan, şunları söyledi:

"Öncesinde turizm amaçlı olarak gözlem yapmak için yamaç paraşütçüleri gelmişti. Şimdi ise turizmci kardeşlerimizi misafir ediyoruz. İki gün önce gelen 30 kişilik heyet için il merkezi ve bağlı ilçelerde gezi düzenledik. Bugün de sayın valimiz Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret ettik. Gezi sonrası, buranın tarihi dokusu ve doğal güzelliğine hayran kaldıklarını söylediler. Bu arkadaşlarımızın aracılığıyla İnşallah kısa sürede İran’dan buraya ticaret ve turizm için çok sayıda İran vatandaşı gelecek. Buraya gelen heyet aynı zamanda konaklama ve alışveriş piyasası araştırması da yaptı. İran ticareti ve turizm için buranın çok olumlu yer olduğunu belirtiler. Bizim de amacımız söylediğimiz gibi İran’ın ticaretini ve turizmini buraya kazandırmak, buradaki üyelerimiz ile iş adamları arkadaşlarımızın da İran ticaretinin önünü açmak için ön ayak olmaktır. Ziyaretleri bizi son derece memnun etti, teşekkür ediyorum."
Konuşmanın ardından Belediye Başkan Vekili Menteş tarafından İranlı turizmcilere Tatvan'ı tanıtan kitaplar hediye edildi.
Yapılan programa, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, TATSO Meclis Başkanı İhsan Bakırhan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/iranli-turizm-acente-isletmecileri-tatvan-da-9432.html