İlhan Baran ATMER Danışma Kurulu Üyeliğine Getirildi

Kategori: Güncel - Tarih: 16 Mart 2018 14:14
İlhan Baran ATMER Danışma Kurulu Üyeliğine Getirildi

Baran Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATMER) danışma kurulu üyeliğine getirildi.

Ayrıca Bitlis Haber13 köşe yazarlığını yürüten Baran, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATMER) danışma kurulu üyeliğine getirildi.

Cumhurbaşkanı  Başdanışmanı  24.Dönem İzmir Milletvekili Rıfat Sait Başkanlığında Danışma kurulu üyesi olarak göreve getirilen Baran Öncelikle böyle bir göreve getirlmiş olmak benim için büyük onur dedi.

Baran Sözlerinin devamında Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATMER)’den biraz bahsetmek gerekirse; Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini izlemek, AB ile bütünleşme sürecinde ekonomik ve sosyal yapının uyumlaştırılmasında görev alacak kamu ve özel kesimdeki elemanlaıi eğitmek ve AB ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgisi bulunan alanlarda bilimsel araştırmalar ve incelemeler yapmaktır. Türkiye'nin uluslararası ekonomik ilişkileri kapsamında dış ticaret, turizm,ulaştırma,taşımacılık ile uluslararası hizmetler sektörü ve diğer ilgili alanlarda bilimsel araştıirma ve incelemeler yapmak,bu alanlardaki birikimleri ilgili kuruluşlara aktarmak ve ilgili alanlarda kamu ve özel kesimdeki elemanlarıin eğitimine katkıda bulunmaktır. ATMER, son dönemde internet teknolojisini kullanarak uzaktan egitim programlarıyla ulusal çapta etkileşimi hedeflemiştir. Bu hedefin fizibilite ve alt yapı çalıişmaları tamamlanmış ve uygulama sürecinin başına ulaşılmıştır dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/ilhan-baran-atmer-danisma-kurulu-uyeligine-getirildi-11243.html