İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleşti

Kategori: Bitlis - Tarih: 3 Kasım 2017 21:55
İl Genel Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleşti

Vali İsmail Ustaoğlu, İl Genel Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısına katıldı. Cemalettin Kinç başkanlığındaki İl Genel Meclisinde, 2018 yılı taslak bütçe görüşmeleri istişare edildi. Taslak bütçe görüşmelerinde ortak görüş, yatırıma önceki yıllardan daha fazla bütçe ayrılması oldu.

Toplantıda İl Genel Meclisi üyelerine hitaben konuşan Vali Ustaoğlu, Bitlis’in en önemli değerlerinin dünya 3’üncüsü Bitlis balı, ceviz ve önemli yer altı zenginliği olan pomza olduğunu söyledi.

2018 yılında yapılacak yatırımlarda bu ürünleri de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Vali Ustaoğlu, “Siirt fıstığının geldiği nokta ortada. Bitlis’in de balı, cevizi ve pomzası var. Özellikle bal ve cevizde belli bir standart yok. Uygun olmayan koşullarda paketleniyor. AR-GE çalışmalarının yapılacağı, analiz, tasarım ve paketlemenin uygun koşullarda yapılacağı bir merkez kurulması isabetli olacaktır. Ürünlerin TSE standartlarında İSO belgeli olması büyük market zincirlerindeki pazarımızı genişletecektir. Ayrıca 2018 yılının Bitlis cevizinin atılım yılı olmasını arzuluyoruz. Kış aylarını projelerin hazırlanmasıyla, yaz aylarını projelerin hayata geçirilmesiyle geçirmeliyiz. Hepimiz dava adamıyız, Bitlis için çalışıyoruz” dedi.

 

https://www.bitlishaber13.net/haberprint/il-genel-meclisi-kasim-ayi-olagan-toplantisi-gerceklesti-10831.html